ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Per molts anys, OBC

16/4/2014 |

 

Programa: L'OBC i la Simfonia 'dels mil' de Mahler

Lloc i dia:Auditori de Barcelona

La Simfonia ‘dels mil’ de Mahler és un dels grans reptes per a qualsevol orquestra i director. Una de les majors obres corals i la darrera que el compositor va estrenar. Una bona partitura per celebrar que l’OBC ha fet 70 anys i demostrar que està més que bé de salut.

A diferència d’altres obres de Mahler en aquesta l’esperit optimista travessa l’obra. És un cant a la redempció a través de l’amor estructurada en dues parts. A la primera el ‘Veni Creator’ narra una seqüència de la Pentecosta, que esclata sonorament des del primer acord, posant-ho tot a la graella i fent que t’agafis a la cadira per no caure; la segona, llarga, inspirada en el Faust de Goethe és una gran barreja on combina tots els elements que té a l’abast: la simfonia, la cantata, el motet, l’oratori, ... una mena de coda al simfonisme clàssic que barreja tot de formats. Una contraposició de textos i idees que sorprenentment funcionen!

L’OBC i els 6 cors i 8 solistes que l’acompanyaven en la seva festa van donar el millor de si mateixos en una jornada emotiva i amb moments de gran intensitat dramàtica, a la que s’havia abonat el terreny des d’abans del concert amb l’exposició d’un vídeo que narrava el regal de l’Orquestra a alguns dels seus fidels seguidors.

Un gran vespre musical, el de dissabte on podem estar contents de tenir una orquestra que després d’alguns alts-i-baixos sembla que ara camina amb pas ferm cap a l’excel·lència.


Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet