ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Pel sedàs francès

25/4/2017 |

 

Lloc i dia:Teatre Principal de Sabadell

Siempre nos quedarà París

Enric Martínez-Castignani, baríton. Alba Ventura, piano.

Teatre Principal de Sabadell, 21-4-17.

 

Joventuts Musicals de Sabadell va encertar divendres passat amb un programa liederístic caracteritzat per la senzillesa, la bellesa i l’elegància. El baríton Enric Martínez-Castignani i la pianista Alba Ventura van oferir un excel·lent recital de melódie francesa, una de les especialitats el cantant barceloní, que aplegava un repertori amb matisos d’univocitat dins una heterogeneïtat passada pel sedàs de l’escola francesa de finals del segle XIX i principis del XX.

 

A la primera part amb Fauré, Duparc i Hahn i a la segona amb Toldrà, Mompou i Falla, també influïts i formats per la música francesa, el baríton va fer gala d’una interpretació nítida a la recerca de matisos expressius vocals i idiomàtics que captaven la subtilesa poètica d’una obres tan potents i emotives com les grans catedrals simfòniques. La tercera cançó de l’ Opus 24 de Fauré, Adieu, o les corprenedores À Chloris i L’heure exquise de Hahn van ser exemples memorables de la vetllada.

 

Els “quejíos” i “floreos” dotats d’esquinçador dramatisme en algunes cançons de Falla així com les mitges veus i alguns apianaments van ser claus d’una interpretació emotiva ben corresposta pel públic. Un públic prèviament seduït per la delimitació del marc i l’àmbit estètic presentats pel propi cantant. Sens dubte, l’empeny didàctic de la sessió va ajudar a assolir i entendre el caliu fonamentat en la sensibilitat del maridatge entre text i música en un programa suggerent sempre, i més a l’avantsala de Sant Jordi.

 

Una acompanyant excepcional

 

Una menció particular mereix Alba Ventura que des del piano generar el coixí sonor equilibrat, deliqüescent i precís per engrandir la bellesa de les pàgines cantades per un artista que retrobarem les properes temporades de Joventuts Musicals de Sabadell. 


Albert Ferrer Flamarich
Diari de Sabadell

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet