ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Potent inici de curs

25/9/2017 |

 

Programa: Obres de Bach, Kuhnau, Davide de Bergamo i Refice.

Lloc i dia:Església de Sant Feliu de Sabadell

Obres de Bach, Kuhnau, Davide de Bergamo i Refice.   

Josep Solé i Coll, orgue.

Església de Sant Feliu de Sabadell. 24-9-17.

 

El nou curs del cicle Amics de l’orgue de Sabadell organitzat a l’Església de Sant Feliu  va començar diumenge passat amb un recital atractiu i que revalidava el fonament musical de la ciutat. El sabadellenc Josep Solé i Coll, vinculat durant anys a la parròquia i que ha treballat a Sant Pere del Vaticà, va oferir un recital emmarcat pel Preludi en Mi bemoll major BWV 552 i la fuga conseqüent interpretat amb solemnitat. Es pot dir que el seu Bach és un dels millors escoltats en aquest jove cicle per la dimensió ample, solemne i potent i basada en un ferm sentit de l’arquitectura. La continuïtat sense fissures entre seccions, els atacs nets i una intensitat quasi feréstega amb què va omplir Sant Félix van ser la mostra més rodona d’un recital de qualitat amb obres curioses com la programàtica El combat de David i Goliat de Kuhnau. Aquesta, dividida en diversos moviments, aparella elements profans i sacres en una escriptura en general menys polifònica però que juga amb el contrast i exploració de registres, l’ornamentació de la melodia acompanyada (tercer moviment), algunes fanfares i danses –força atenuades-, així com corals.

Com a complement Solé i Coll va incloure la Cançó de bressol de Licino Refice estrenada a Santa Maria La Maggiore de Roma i la italianitzant Simfonia amb el famós “himne popular” de Davide da Bergamo que alterna passatges rossinians amb incursions de l’himne alemany en una fantasia que denotava la contaminació del llenguatge operístic en l’àmbit religiós durant la primera meitat del segle XIX. 

En una sessió que no sobrepassa l’hora de durada com caracteritza el cicle, entrada lliure i donatiu voluntari en sortir, cal destacar la important afluència de públic i les breus introduccions sobre les obres, quelcom necessari i reclamat des d’aquestes pàgines.  


Albert Ferrer Flamarich
Diari de Sabadell

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet