ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Gran Rachlin

2/10/2017 |

 

Programa: L''Heroica' de Beethoven. Concert inaugural de l'OBC

Lloc i dia:Auditori de Barcelona

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

Kazushi Ono, director

Julian Rachlin, violí

Dissabte, 30 de setembre de 2017

 

Inici de curs amb un detall del director Ono que cal destacar i agrair. La inclusió a darrera hora de l’Obertura Egmont op. 84 de Beethoven, obra dedicada al noble dels Països Baixos que es rebel·là contra la tirania espanyola del Duc d’Alba i que, tot i costar-li la vida, va acabar amb la independència de la seva terra, és una mostra de sensibilitat cap als moments històrics que estem vivint.

Entrant en la interpretació, l’inici va ser un pèl fred i l’orquestra va trigar uns compassos en agafar el to que va mantenir al llarg de la resta del programa. Cal lamentar però la poca vista d’uns pares que, pensant-se que el seu fill petit era capaç de mantenir silenci, van amargar el públic proper durant bona part del Concert per a violí en Re major de Txaikovski en la sessió de dissabte. Si per casualitat aquests estan llegint aquesta crònica els recomano que visitin aquest enllaç https://www.auditori.cat/ca/concerts-familiars ple de propostes sens dubte més adequades.

Musicalment, la interpretació del violinista lituà Julian Rachlin va ser extraordinària. Posseïdor d’una tècnica descomunal el preciós so del seu Stradivarius va transitar pel difícil Concert de Txaikovski deixant rere seu un agradable flaire poètic. L’Orquestra, sobretot a l’Heroica on Ono va decantar-se per un temps molt lent, va mostrar-se ben treballada tot i que en alguna ocasió la potència dels metalls va tapar en excés el so de la fusta. 


Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet