ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Llegat barroc a Sant Feliu de Sabadell

14/11/2017 |

 

Programa: Obres de Correa, de Cabezón, Casanoves, Bruna, Bach, Moreno i Morera.

Lloc i dia:Església de Sant Feliu de Sabadell

Concert d’orgue

Obres de Correa, de Cabezón, Casanoves, Bruna, Bach, Moreno i Morera.

Modest Moreno i Morera

Església de Sant Feliu de Sabadell, 12-11-17.

 

En la cita mensual organitzada per l’Associació Amics de l’Orgue de Sabadell a l’Església de Sant Feliu, l’organista Modest Moreno i Morera va oferir diumenge un recital centrat en la tradició barroca. No hi va faltar el sabadellenc Narcís Casanoves (1747-1799), en un programa vinculat a l’escola montserratina que era un exemple d’un camp on Modest Moreno ha obtingut més reconeixement internacional. En part, per ser un especialista en aquest compositor.

 

Igual de suggerent va ser la resta del concert amb la Beata Viscera Mariae d’Antonio de Cabezón, l’ineludible Johann Sebastian Bach amb cinc preludis de coral ben contrastats en expressivitat i construcció; i, especialment amb la Canción Susana (LXI) de Francisco Correa que va esdevenir una obertura grandiosa en una interpretació majestuosa de ribets quasi orquestrals. Per acabar, l’actual organista de Ripoll, va oferir una composició pròpia, En la flaire de la rosa taronja i verda, recollint uns merescuts aplaudiments a una sessió intensa i que tècnicament justificava la seva fama.

 

Per cert, a risc de reincidir en una demanda ja plantejada als organitzadors: s’enyora una introducció breu i pedagògica abans de cada concert que ajudi a la concurrència a connectar millor amb les obres d’un cicle que, en la seva austeritat i modèstia, ofereix al·licients molt significatius a canvi de la voluntat (econòmica) dels assistents. 


Albert Ferrer Flamarich
Diari de Sabadell

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet