ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de crítiques

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Publicitat

CRÍTICA

Una delícia estiuenca

3r Festival Vespres d'Arnadí de Música Barroca a Barcelona

1/7/2018 |

 

Programa: Divinitatis: de Vivaldi a Bach

Lloc i dia:Basílica dels Sants Just i Pastor

Aquest vespre s’ha inaugurat a la Basílica dels Sants Just i Pastor de Barcelona ‘Bach d’ensomni’ el 3r Festival Vespres d’Arnadí de Música Barroca. El primer dels concerts d’aquest cicle ‘Divinitatis: de Vivaldi a Bach’ ha deixat palesa la qualitat del reduït conjunt format per la mezzosoprano Marta Infante, Pere Saragossa a l’oboè, Alba i Maria Roca amb els violins, Natan Paruzel a la viola, Oleguer Aymamí al cello, Mario Lisarde amb el violone i Dani Espasa a l’orgue i a la direcció.

El concert s’ha plantejat intel•ligentment encarant a cadascuna de les parts una obra religiosa dels monstres Bach, amb la Cantata ‘Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust’ BWV 170, i Vivaldi amb el Nisi Dominus RV 608. Els aperitius selectes introductoris han estat el Concert per a orgue en Sol menor HWV 291 de Händel, per a lluïment d’Espasa i el Concert per a oboè en Re menor S.Z799 de Marcello, on qui s’ha lluït ha estat Saragossa, les dues ànimes de Vespres d’Arnadí, un selecte grup amalgamat a partir de components de formacions europees de primer ordre (com Les Talents Lyriques, la Friburg Barockorkester, o l’Europa Galante, per citar-ne algunes).

La mezzo lleidatana Marta Infante ha demostrat el seu poder i domini enlluernant tant amb la subtilesa dels paratges més íntims i subtils (esplèndida aguantant un fil de veu en el Surgite o el Cum dederit del Nisi Dominus), com en la força mostrada sobretot a l’ària 'Sorge l’irato nembo' d’Orlando furioso de la propina.

Una delícia estiuenca. I en queden dues.


Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet