ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

II Festival de Música Antiga de Poblet

15/4/2014 |

 

Dilluns 14/4 es va presentar sota la direcció de Jordi Savall el II Festival de Música Antiga que tindrà lloc els propers 14, 15 i 16 d’agost al Monestir de Poblet i que té com a lema ‘Les mil i una nits de músiques’.

 

Coincidint amb el 40è. aniversari d’Hespèrion XXI la nit serà el fil conductor dels tres concerts, el primer dels quals es titula ‘Les Mil i una nits: Orient-Occident’ i es planteja com un diàleg de les músiques otomanes, jueves i cristianes  amb la confrontació de peces medievals i del Trecento italià amb la tradició oral de la mediterrània oriental. El segon ‘Invocació de la Nit’ serà interpretat pel conjunt de violes d’Hespèrion XXI i farà un repàs del tractament de la Nit des de diferents nacions europees amb obres del Cançoner de Calàbria, Cabezón, Scheidt, Trabaci, Locke i Charpentier, entre altres. El darrer, del dia 16, es dedicarà a les músiques del temps del Greco com a recordatori del 4t centenari de la mort del pintor amb obres de Des Prez, de Morales i Victoria interpretades en aquesta ocasió per La Capella Reial de Catalunya.

 

Els dos primers concerts tindran lloc a l’esplanada del Monestir per tal d’aprofitar el major aforament i el darrer, que requereix un ambient més recollit, a l’església per tal que, en paraules del mestre, ‘la música aporti ànima a les pedres’ i ens la permeti copsar amb tota la intensitat espiritual que requereix.

 

Una novetat destacable serà la possibilitat de sopar i conversar amb Jordi Savall.

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet