ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Josep Carreras torna a l'òpera escenificada al teatre Arriaga de Bilbao

21/4/2014 |

 

El tenor català interpretarà el paper del jutge Frederic de l'òpera de Kolonovits 'El juez (los niños perdidos)'

El tenor català Josep Carreras / TEATRO ARRIAGA

El tenor català Josep Carreras torna el dia 26 vinent a l'òpera escenificada per protagonitzar 'El juez (los niños perdidos)', al teatre Arriaga de Bilbao, una de les cites de la lírica més importants a escala mundial d'aquesta temporada.

Obra del compositor austríac Christian Kolonovits i amb llibret d'Angelika Messner, Carreras interpretarà durant tres sessions –26 i 29 d'abril i 2 de maig– Frederic, el jutge, en una obra que aborda un cas de dolorosa actualitat: els robatoris de nadons comesos a Espanya durant els anys cinquanta, les denúncies dels quals s'han revifat els últims anys fins a arribar als tribunals.

El ritme dels assajos davant l'estrena mundial a Bilbao d'aquesta òpera contemporània s'ha intensificat aquesta setmana, enmig de la important expectació que l'esdeveniment líric ha despertat en nombrosos països europeus.

L'obra té la direcció escènica d'Emilio Sagi i l'escenografia de Daniel Bianco, i és dirigida musicalment per David Giménez. L'elenc interpretatiu, encapçalat per Carreras, és també de primer nivell, amb grans veus com les de José Luis Sola, Sabina Puértolas, Carlo Colombara i Ana Ibarra. També destaca l'aportació del Cor Rossini i la dels nens i nenes de Kantika Korala, que interpreten els nens perduts.

'El juez (los niños perdidos)', coproduïda pel teatre Arriaga i Kupfer Kultur & Media, és una òpera compromesa i reivindicativa, de gran intensitat dramàtica, que transportarà el públic a diferents estats emocionals a través de les veus que componen el repartiment i la posada en escena.


La repercussió internacional de l'estrena a Bilbao d''El juez (los niños perdidos)' es tradueix en espectadors de més de 15 països, entre els quals hi ha França, Àustria, Itàlia, el Regne Unit, la Xina, el Japó, els Estats Units, Austràlia i l'Argentina.


Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet