ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

BACHcelona 2014. Una innovadora proposta que creix

19/6/2014 |

 

Assistim a la presentació del segon BACHcelona, el Festival Bach de Barcelona, que tindrà lloc entre el 20 i el 27 de juliol. Fets destacables d’entrada: ja és internacional i la proposta dobla en nombre d’activitats la de 2013. Anem bé!

Després de les inicials paraules de benvinguda de qui acull la presentació, el Cercle Artístic de Sant Lluc, el Preludi en Do menor per a llaüt de Bach interpretada per Andreas Martin, protagonista de la sessió Bach Íntim, va ajudar a crear l’ambient adient.

Es tracta d’un Festival dissenyat des de la il·lusió i això es fa evident escoltant els impulsors Pau Jorquera i Daniel Tarrida, als quals s’ha afegit un sempre entusiasta Joan Vives; i també des de l’originalitat amb propostes que volen fugir del format clàssic salpebrant els necessaris concerts amb conferències (Vives i Pere Portabella), exposicions (al voltant del ‘Homenatge a Bach’ de Chillida), sessions d’improvisacions a l’orgue amb Juan de la Rubia o l’arriscat Balla Bach! a través de les danses del Kantor.

Us recomanem que analitzeu bé el programa, on cada proposta ofereix almenys una excusa per anar-hi, però a priori destacaríem el concert inicial ‘Bach Essencial’ a càrrec de Ton Koopman (sí , sí, el gran Koopman) amb Tini Mathot interpretant amb els seus propis claves l’inesgotable Art de la fuga; l’esmentat ‘Bach L’improvisador’ a càrrec de Juan de la Rubia a l’orgue que improvisarà a partir de les propostes del públic; ‘Bach en paraules’ on la cellista Clara Pouvreau i Joan Vives conversaran al voltant d’unes velles partitures que Casals trobà en una botiga de llibres del carrer Ample de Barcelona; o la clausura amb els concerts ‘Bach Cantata’ i ‘Bach litúrgic’ interpretant la Cantata BWV 9 amb un Cor BZM-cor participatiu i el BZM Ensemble amb els codirectors Tarrida a l’orgue i Jorquera a la direcció.

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet