ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'orgue es reivindica com a patrimoni cultural d'Andorra

22/7/2014 |

 

 

  • El XVè Festival Internacional d'orgue presenta cinc concerts
Periodic
Orgue de l'església arxiprestal de Sant Esteve d'Andorra la Vella. Foto: ÀLEX LARA

L'Associació d'Amics dels Orgues de les Valls d'Andorra va sol·licitar al Govern que reconeguessin aquests instruments com a bé d'interés cultural i, per tant, incloure els tres orgues que hi ha al país en l'Inventari general del patrimoni cultural d'Andorra, segons va explicar ahir el director artístic del XV Festival Internacional d'orgue del Principat, Ignacio Ribas durant l'acte de preentació d'aquest certamen. L'executiu va desestimar la demanda per una qüestió de «temporalitat», és a dir, que els instruments no són prou antics per incorporar-los a l'inventari. Tot i així continuaran treballant-hi pel seu reconeixement.

PRINCIPALS NOVETATS/El Festival ofereix concerts en tres parròquies: la Massana, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. L'edició d'aquest any del certamen, que tindrà lloc durant el proper mes d'agost, centra el repertori en la música d'Itàlia, Alemanya i Espanyaamb diverses agrupacions a duo, quintet i orgue solista.

Els artistes convidats són organistes i solistes de gran prestigi internacional: els italians Ferruccio Bartoletti, Giuliana Maccaroni i Martino Pòrcile i els espanyols Javier Artigas, Fernando Sánchez i Juan de la Rubia. També inclou la col·laboració de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), en el format ONCA Bàsic, en un concert conjunt amb l'organista d'Andorra Aarón Ribas. L'Arxiprestat d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, amb l'assessorament de l'Associació Amics dels Orgues de les Valls d'Andorra,oferiran una programació que inclou diversos estils organístics i èpoques creatives, i també combinacions amb altres instruments.

Si bé l'entrada és gratuïta, als concerts esfarà una col·lecta a benefici de diverses institucions socials del país com ara: Càritas, Creu Roja, Carisma i Special Olympics.

JOSEP ROMERO
El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet