ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Torn per a la música d'orgue renaixentista

15/8/2014 |

 

 

  • El grup Ministriles de Marsias actuarà demà a l'església d'Escaldes
Periodic
El grup Ministriles de Marsias al complet. Foto: festival internacional d?orgue

El grup de música antiga Ministriles de Marsias, en format duo, protagonitzarà el segon concert del XV Festival internacional d'orgue del Principat d'Andorra, organitzat per l'Arxiprestat d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà. Demà a partir de les 21.30 hores a l'església de Sant Pere Màrtir d'Escaldes-Engordany oferiran un recorregut per la música del Renaixement, amb un concert que durà per títol El baixó en el repertori renaixentista.

El duo format per Javier Artigas i Fernando Sánchez oferirà partitures de Girolamo Frescobaldi, Bartolomé de Selma y Salaverde, Peter Philips, Jusepe Ximenez, Francisco Correa de Arauxo, Sebastián de Aguilera, Michelangelo Rossi, Alsessandro Scarlatti o Ramon Ferreñac.

REPERTORI/ El concert serà gratuït, tot i que es farà una col·lecta solidària en benefici de Càritas Andorrana. El grup Ministriles de Marsias està especialitzat en música antiga i, en aquesta ocasió, oferirà un recorregut per la música del Renaixement mitjançant dos dels seus instruments més típics: l'orgue i el baixó, que és l'antecessor de l'actual fagot.

L'encarregat de fer sonar l'orgue serà Javier Artigas, reconegut internacionalment com a especialista de la música històrica espanyola per a teclat. En la primera part del repertori s'hi interpretaran les obres més serioses mentre que, en la segona part, la protagonista serà la dansa.

Aquest serà el segon concert del Festival després del recital que va oferir aquest passat dilluns el reconegut organista italià Ferruccio Bartoletti. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet