ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

'Fang i setge', musical ambientat al 1714, arribarà aquest desembre

20/9/2014 |

 

Olesa de Montserrat estrenarà el primer gran musical sobre l'episodi històric del setge de Barcelona, amb dramatúrgia de Marc Rosich, coreografia de Toni Mira, lletres de Josep Pedrals i direcció de Joan Font

El director d'escena de Comediants, Joan Font, encapçala l'ampli equip de professionals de renom que estrenarà el proper 13 de desembre el primer gran musical sobre l'episodi històric del setge de Barcelona, 'Fang i setge'. Música de Salvador Brotons, dramatúrgia de Marc Rosich, lletres de Josep Pedrals i coreografia de Toni Mira són la carta de presentació d'una gran producció que es representarà al teatre de La Passió d'Olesa de Montserrat. Font, que no ha volgut fer un pamflet patriòtic sinó una aproximació de caràcter universal als patiments de la gent del carrer, ha expressat el desig que l'obra tingui continuïtat al llarg dels anys a Olesa, i esdevingSui una nova Passió per les noves generacions. Se'n faran 13 representacions entre aquesta data i mitjans de gener. Aquesta és la primera gran producció musical (amb un pressupost de 700.000 euros i més de 100 persones implicades a banda i banda de l'escenari) centrada en els fets del setge de Barcelona, l'any 1714.

La història de 'Fang i setge' es desenvolupa a partir de quatre personatges femenins. Quatre dones d'edats i condicions diverses que viuen el setge amb sentiments molt diferents, això sí, totes a dins de la ciutat. L'altre fil que relliga la trama és la idea de catalanitat, segons Rosich. "Tòpics" com el seny i la rauxa, l'escatologia, el pactisme o "el Millet que tots portem a dins" aniran a pareixent al llarg del musical.

Un musical de grans dimensions, com indica el nombre d'actors i músics participants. El repartiment el composen 12 actors principals (entre ells, Lloll Bertran), un cor d'homes i dones de 15 persones, un segon repartiment format per 10 membres de la societat olesana de La Passió i encara un gruix "d'entre 50 o 60 persones més" que apareixen a escena en algun o altre moment. Acompanyant els actors, una orquestra de 13 músics interpretarà en directe les cançons del musical. 


Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet