ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Presentació de la temporada de Música Antiga a l’Auditori

23/10/2014 |

 

Amb la presència de l’artista resident Jordi Savall s’ha presentat al Museu de la Música la temporada de Música Antiga 2014-2015 que inclou el cicle ‘El So original’. Una música viva, tot i que impresa sobre documents -aquests sí antics amb la qual el gambista català pretén reviure la música ressaltant les marques del temps en que va ser creada. El seu estil, el seu so. Fer sentir el so original.

Setze concerts, de novembre a juny, de més que notable qualitat. D’aquests, sis pertanyen al cicle de Savall: ‘L’esperit de la viola’, del barroc francès al renaixement britànic amb Savall a la viola de gamba interpretant obres de Mr. de Sainte Colombe, Marais, Hume i Ferrabosco entre d’altres; ‘L’esplendor del barroc de Salzburg’ amb La Capella Reial de Catalunya, Le Concert des Nations i Hesperion XXI interpretant obres de Biber; ‘Les Variacions Goldberg’ amb Pierre Hantaï; ‘Les Nouveaux Goûts Réunis’ amb solistes de Le Concert des Nations interpretant Couperin, Telemann, Rameau, C.Ph.E. Bach i Leclair; ‘His Majesty’s Harper 1500-1738’ amb A. Lawrence-King i les seves arpes; i per acabar tres Dixit Dominus, de Vivaldi, Händel i Mozart.

De la resta en destacaríem l’inaugural ‘Dido i Eneas’ de Purcell per Robert King i el seu The King’s Consort, que enguany fan 35 anys; el recital del contratenor més mediàtic del moment, Philippe Jaroussky amb Vivaldi; la ‘Passió segons Sant Joan’ de Bach per Herreweghe i el seu Collegium Vocale Gent; i el concert del Giardino Armonico que clou la temporada amb Patricia Kopatchinskaja interpretant, com no, Vivaldi.

Vegeu la programació complerta aquí. 

 

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet