ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La soprano ucraïnesa Olga Kulchynska guanya el Concurs Viñas

24/1/2015 |

 

 

En la 52a edició del concurs internacional de cant celebrat al Liceu també es premia el tenor nord-americà Benjamin Blissi el baix bielorús Anatoli Sivko

La soprano ucraïnesa Olga Kulchynska, de 24 anys, és la guanyadora del 52è Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, ofert per la Fundació Puig i la Fundació Gran Teatre del Liceu, dotat amb un premi de 25.000 euros i en què hi han participat 607 cantants, una xifra de rècord. El segon premi, dotat amb 15.000 euros, ha correspost 'exaequo' al tenor nord-americà Benjamin Bliss, de 29 anys, i al baix bielorús Anatoli Sivko, de 27 anys. El quart premi, al coreà Beomjin Kim, de 24 anys. El cinquè per al nord-americà Matthew Grills, de 28 anys, i el sisè per a la soprano russa Galina Averina, de 26 anys.

El jurat d'aquesta edició estava formada per Christina Scheppelmann, Francisco Araiza, Jesús Iglesias, Raina Kabaivanska, Peter Katona, Enedina Lloris, Joan Matabosch, Lenore Rosenberg, Christian Schirm, Christoph Seuferle i James Vaughan. Els premiats, a més d'obtenir del reconeixement econòmic, aconsegueixen altres guardons com borses d'estudis i contractes per a actuacions en diferents teatres.

Demà, diumenge, els guanyadors d'aquests premis participaran en un concert que se celebrarà al Gran Teatre del Liceu, i el 29 de gener actuaran al Teatro Real de Madrid.

Un concurs de referència
Fundat per Jacint Vilardell en memòria de l'insigne tenor català Francesc Viñas, aquest concurs és un dels certàmens més importants del món de l'òpera. Està reservat a cantants d'entre 18 i 35 anys, i hi han participat des de la seva primera edició el 1963 cantants que després han fet una gran carrera internacional, com Vicente Sardinero, Elena Obraztsova, Helga Müller-Molinari, Dalmau González, Kurt Rydl, Sumi Jo, Mariola Cantarero, Olga Borodina, Giuseppe Filianoti, Violeta Urmana, Zeljko Lucic, Elena de la Merced, Antonio Gandía o Marina Rebeka.

Al llarg de la seva història, han format part del jurat cantants de la categoria de Renata Tebaldi, Montserrat Caballé, Victòria dels Àngels, Giulietta Simionato, Franco Corelli, Giuseppe di Stefano, Joan Sutherland, Magda Olivero, Carlo Bergonzi i Elena Obraztsova. EFE.

FALLO DEL 52 CONCURSO INTERNACIONAL DE CANTO “FRANCISCO VIÑAS”


En el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Jurado Internacional del 52 Concurso Internacional de Canto “Francisco Viñas”, formado por la Sra. Christina Scheppelmann, Sr. Francisco Araiza, Sr. Jesús Iglesias, Sra. Raina Kabaivanska, Sr. Peter Katona, Sra. Enedina Lloris, Sr. Joan Matabosch, Sra. Lenore Rosenberg, Sr. Christian Schirm, Sr. Christoph Seuferle i Sr. James Vaughan ha emitido el siguiente fallo, a 23 de Enero de 2015

PREMIOS OFICIALES

Primer Gran Premio Francisco Viñas, ofrecido por la Fundació Puig y la Fundació Gran Teatre del Liceu:

436 – Olga KULCHYNSKA (Ucrania) soprano, 24 años

Dos Segundos Premios,
Segundo Premio, ofrecido por L’Aliança:

21 – Benjamin BLISS (Estados Unidos) teno9r, 29 años

Segundo Premio, ofrecido por la Associació de Liceístes 4t i 5è Pis, Bufet Bergós-Advocats, Reial Cercle Artístic de Barcelona y L’Aliança. Con la colaboración de la Fundación Privada “Francisco Viñas”:

400 – Anatoli SIVKO (Bielorusia) bajo, 27 años

Cuarto Premio “Maria Esperança Salvans Piera”, ofrecido por la Sra. Cristina Bertran Salvans:

96 – Beomjin KIM (Corea) tenor, 24 años

Quinto Premio, ofrecido por la Fundación Privada “Francisco Viñas” :

29 – Matthew GRILLS (Estados Unidos) tenor, 28 años

Sexto Premio, ofrecido por Hoteles Catalonia, con la colaboración de la Fundación Privada “Francisco Viñas” :

262 – Galina AVERINA (Rusia) soprano, 26 años


Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet