ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La soprano Olga Kultxinska guanya el Francesc Viñas

25/1/2015 |

 

Benjamin Bliss i Anatoli Sivko aconsegueixen el segon premi

La soprano ucraïnesa Olga Kultxinska, de 24 anys, ha guanyat el primer premi de la 52 edició del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, organitzat per la Fundació Puig i la Fundació Gran Treatre del Liceu i que està dotat amb 25.000 euros als quals optaven aquest any més de 600 cantants. El segon premi, dotat amb 15.000 euros, ha correspost ex aequo al tenor dels Estats Units Benjamin Bliss, de 29 anys, i al baix bielorús Anatoli Sivko, de 27 anys. Fundat el 1963 per Jacint Vilardell en memòria del tenor català Francesc Viñas, aquest concurs de cant s’ha convertit en un dels certàmens més importants del món de l’òpera.

El jurat d’aquesta edició del Francesc Viñas ha estat formada per Christina Scheppelmann –nova directora artística del Liceu–, Joan Matabosch –el seu predecessor al càrrec i actual responsable artístic del Teatro Real–, Francisco Araiza, Jesús Iglesias, Raina Kabaivanska, Peter Katona, Enedina Lloris, Lenore Rosenberg, Christian Schirm, Christoph Seuferle i James Vaughan.

Els guanyadors dels premis participaran aquesta tarda (18 hores) en un concert que se celebrarà al Gran Teatre del Liceu –la música anirà a càrrec de l’orquestra del teatre dirigida per Gueràssim Voronkov–, i el 29 de gener actuaran al Teatro Real de Madrid. Els guardonats, a més dels premis oficials, aconsegueixen borses d’estudis i contractes per a actuacions en diferents teatres.

Al Francesc Viñas, reservat a cantants d’entre 18 i 35 anys, han participat des de la seva primera edició artistes que després han aconseguit una gran carrera internacional, com Vicente Sardinero, Elena Obraztsova, Helga Müller-Molinari, Dalmau González, Kurt Rydl, Sumi Jo, Mariola Cantarero, Olga Borodina, Giuseppe Filianoti, Violeta Urmana, Zeljko Lucic, Elena de la Merced, Antonio Gandía o Marina Rebeka. Al llarg de la seva història, han format part del jurat cantants de la categoria de Renata Tebaldi, Montserrat Caballé, Victòria dels Àngels, Joan Sutherland, Magda Olivero o Carlo Bergonzi.


La Vanguardia

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet