ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Giorquestra estrena la seva nova producció a Banyoles

18/4/2015 |

 

 

El concert, que es farà a l'Auditori de l'Ateneu, es titula ‘Mozart simfònic' i té Elena Rey com a violinista solista

L'orquestra gironina durant un dels seus assajos a l¡Atenu de Banyoles, aquesta setmana. Foto: ATENEU.
 
 

L'orquestra simfònica de les comarques de Girona Giorquestra estrena avui a Banyoles (Auditori de l'Ateneu, 21 h, 18 euros) la seva nova producció, el concert Mozart simfònic, amb Elena Rey de violinista solista. La formació que dirigeix Marcel Sabaté oferirà el Valse triste de Sibelius (amb motiu del 150è aniversari del naixement del compositor finlandès), el Concert per a violí i orquestra núm. 5 “Turc” i la Simfonia núm. 29 de Mozart, a més de la Introduction et rondo cappriccioso en La menor per a violí i orquestra de Saint Saëns, amb arranjaments de Marcel Sabaté. El mateix concert, l'interpretaran aquest diumenge a Torroella de Montgrí (Auditori Espai Ter, 19 h) i el dia 26 d'aquest mes a la Bisbal (Teatre Mundial, 19 h).

Els 24 instrumentistes que formen l'orquestra han assajat el concert aquests dies a l'Auditori banyolí. Una de les sessions programades, l'han obert als estudiants de l'Escola Municipal de Música de Banyoles, que té la seu en aquestes instal·lacions.

És el segon cop que la GIO, creada tot just fa tres anys, fa una gira per les comarques de Girona. A Banyoles, no hi ha actuat mai, encara. En canvi, Elena Rey sí, ja que aquesta violinista va participar en la primera residència a l'Ateneu, l'any 2011, com a integrant de l'aleshores Trio Mozart de Deloite (actualment anomenat Trio Lorca). Rey, nascuda a Girona, va iniciar la seva trajectòria musical al Conservatori Professional de Música de Girona. Des del 2007 fins al 2011 va ser becada a la Fundació Rayet, la Fundació Albéniz i l'AIE, a l'Escola Superior de Música Reina Sofia, on estudia amb els professors de violí Yuri Volguin i Zakhar Bron. 

 

Ramon Estéban
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet