ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ton Koopman inaugurarà la tercera edició del Bachcelona

29/5/2015 |

 

El festival dedicat a Bach se celebrarà del 23 al 28 de juliol, i aquest any inclou una col·laboració amb la Filmoteca i un concert de flamenc

El  Bachcelona camina cap a la consolidació. "Hi ha artistes que van participar en l'edició de l'any passat que han volgut repetir. Els artistes ja se'l creuen", ha explicat aquest dijous Pau Jorquera, codirector, juntament amb Daniel Tarrida del festival dedicat a Bach que celebrarà la tercera edició a diferents espais de Barcelona del 23 al 28 de juliol.

La inauguració la protagonitzarà l'holandès Ton Koopman amb músics de l'Amsterdam Baroque Orchestra. "Koopman es va fer una proposta molt ambiciosa: dos concerts amb un format més gran. I hem hagut de buscar un mecenatge especial", diu Tarrida. La participació del músic holandès serà doble al Petit Palau de la Música. El 23 de juliol interpretarà un diàleg entre Bach i Vivaldi a partir dels concerts per a dos, tres i quatre clavicèmbals. I el dia 24 tocarà 'Musikalisches Opfer BWV 1079'.

Segons Jorquera, el festival té tres eixos fonamentals. "Presentar Bach a través de nous formats, aconseguir la consolidació i oferir proximitat". Pel que fa als nous formats, a més del tradicional Ball Bach de la plaça del Rei, el Bachcelona presenta una col·laboració amb la Filmoteca, que projectarà tres pel·lícules relaciones amb Bach: 'Mein name ist Bach', el documental de la BBC 'Bach: a passionate life', en què John Eliot Gardiner guia l'espectador per la vida del músic alemany, i una projecció especial de 'Sunrise' de Murnau en què Mirjam Plas i Maria Alonso posaran música en directe.

Una altra novetat d'aquesta tercera edició del Bachcelona és la incorporació de nous espai com el Jamboree, on Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés portaran Bach al jazz. A més, el guitarrista Dani Figueras oferirà un recital a la Capella de l'Esperança amb arranjaments flamencs. Pel que fa a la sessió d'improvisació amb orgue a la Catedral, aquest any el convidat és Sebastian Küchler-Blessing.

També es nou l'anomenat Bach Domèstic: dos concert en cases particulars (una a la plaça Reial i l'altra a prop del Mercat de Santa Caterina), que Tarrida descriu com "una mena d''open house' artística".

Durant sis dies el festival programa 16 activitats i concerts, incloses les ja tradicionals cantates participatives, i espera superar els 7.000 espectadors del 2014. El Bachcelona té un pressupost de 48.000 euros, 7.000 dels quals els aporta l'Ajuntament de Barcelona, i 21.000 els patrocinadors.

XAVIER CERVANTES
Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet