ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L’ONCA programa cinc concerts a Andorra durant el mes de juliol

2/7/2015 |

 

La Fundació ONCA inicia un cicle de xerrades per divulgar la música clàssica

La formació Quartet per l’art, del format ONCA Bàsic. Autor/a: ARXIU FUNDACIÓ ONCA
L’ONCA té vuit concerts programats durant el mes de juliol: cinc com a orquestra de cambra a Foix, Mirepoix, Sant Pere Sallavinera, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, i tres en format ONCA Bàsic, al Museu de la Moto de Canillo, a la Farga Rossell de la Massana i a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany.

El concert de l’ONCA i l’Ensemble Choral de l’Ariège es presentarà el dia 12 al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. Quant a l’ONCA Bàsic, el duo format pels violinistes Alexandre Arajol i Francesc Planella, oferirà l’actuació El violí i la música celta al Museu de la Moto de Canillo el dia 9. El Quartet per l’Art presentarà Ibèrics amb denominació d’origen, el dia 11, a la Farga Rossell de la Massana. L’últim concert ONCA Bàsic serà el dia 21 amb Isabel Vinardell & Isabelle Laudenbach i un quartet de corda de l’ONCA, que interpretaran el programa Cordes a l’aire a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany.

Finalment, el 20 de juliol, tindrà lloc el tradicional concert Jardins de Casa de la Vall, sota el títol Les cordes de la mediterrània. L’actuació serà a càrrec de l’ONCA i el compositor i intèrpret d’instruments de doble corda Eduard Iniesta.

D’altra banda, la Fundació ONCA (Govern i la Fundació Crèdit Andorrà) inicia un nou projecte, Aprèn a escoltar l’ONCA, dissenyat pel músic andorrà de l’ONCA Josep Martínez Reinoso. L’activitat consisteix en  xerrades participatives destinades a un públic general en les quals es descriuran conceptes de teoria i d’història de la música per ajudar a millorar l’escolta de la música clàssica.

La primera xerrada, titulada Repetim? L’essència de la forma musical, a càrrec de Martínez Reinoso, s’impartirà el 8 de juliol, a les vuit del vespre a Casa de la Vall i tractarà sobre els aspectes imprescindibles per a l’escolta, com les estructures bàsiques que organitzen una obra o fragment musical. L’assistència a la conferència és lliure i gratuïta i l’activitat compta amb el suport del Consell General. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet