ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Simon Halsey substituirà Josep Vila als cors de l’Orfeó Català

2/7/2015 |

 

Després de 18 anys al capdavant de l’Orfeó Català i 5 com a director del Cor de Cambra del Palau de la Música, Josep Vila serà substituït la temporada 2016-2017 per l’anglès Simon Halsey. La direcció del centre creu “convenient” el relleu donat el “natural desgast que suposa qualsevol lideratge”, explicava ahir la presidenta de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música Catalana, Mariona Carulla. Amb aquesta decisió “s’ha prioritzat la progressió artística del cor”, però també un nom que tingui “prestigi i contactes internacionals, que obrin portes”, afegia Joan Oller, director del centre.

La primera opció de la llista va ser Halsey, una oferta que va poder acceptar perquè coincidia amb el seu adéu del prestigiós Cor de la Ràdio de Berlín (2001-2015). Tot i això, compaginarà la feina a Barcelona amb la titularitat del cor de l’Orquestra Simfònica de Londres i altres compromisos. Halsey ha garantit 15 setmanes de feina a l’any al Palau durant els pròxims 3 anys, amb opció a ampliar-ho a cinc. Així, prendrà més protagonisme el director adjunt, que continuarà sent Pablo Larraz, i s’ampliarà el nombre de directors convidats.

Oller defensa Simon Halsey com “un repte” per al Palau, perquè suposa un “canvi de model” i perquè hi dirigirà projectes innovadors com els que ha fet amb Sasha Waltz o Peter Sellars. També va subratllar que l’anglès entén la idiosincràsia de l’Orfeó Català i va demostrar la seva empatia amb el cor quan va venir a preparar l’actuació amb Simon Rattle i la Filharmònica de Berlín.

Just abans d’obrir la temporada 2015-2016 amb Daniel Barenboim i la Staatskapelle de Berlín, el Palau de la Música Catalana també va fer públiques ahir les xifres de l’exercici 2014. En tots els capítols presenta índex positius: han incrementat el públic de la programació pròpia un 16% (amb un total de 183.184 assistents a 322 concerts), el nombre de visites turístiques ha augmentat un 8% (183.533 persones) i en total han passat 565.562 persones pel centre (un 16% més). També el pressupost es va tancar amb superàvit, si bé amb les amortitzacions i les despeses derivades del procés contra els exgestors del teatre es van desquadrar lleugerament.

El 2015 el pressupost es mantindrà en uns 12,5 milions d’euros. A banda, aquest any invertiran 1,3 milions en la insonorització i rehabilitació de la sala (els tres anys anteriors hi han destinat 1,5 milions).

L.S.
Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet