ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Noves sonoritats a les coves de Montserrat

25/7/2015 |

 

La desena edició del festival Gong ressona a les coves de Salnitre de Collbató

Aquest cap de setmana se celebra la desena edició del festival Gong, una proposta màgica que presenta noves sonoritats i músiques del món en un espai únic i d'acústica immillorable: les coves de Salnitre de Collbató. D'entre totes les propostes, s'hi presentarà un nou instrument i un espectacle de dansa a l'interior del massís de Montserrat.
L'espectacle 'Orígens' s'estrenarà al festival Foto: Arxiu del festival Gong

El hang, instrument de percussió d'acer amb un so ressonador característic, serà el protagonista de l'inauguració del festival. Per celebrar els deu anys, el Gong comptarà amb un concert gratuït a càrrec d'un dels intèrprets més prestigiosos del hang, Ravid Goldschmidt. El recital tindrà lloc aquesta tarda (19 h) a la plaça del Ponis de Collbató.

La resta del festival es desenvoluparà a les coves de Salnitre, tant a l'interior com a la terrassa, per gaudir-ne a la fresca. Avui hi haurà una doble estrena: d'una banda Orígens, un espectacle de dansa contemporània, petits poemes coreogràfics inspirats en l'interior de la muntanya de Montserrat i acompanyats per la sonoritat d'una arpa.

De l'altra, la desena edició del Gong comptarà amb l'estrena mundial del "diapafon", un nou instrument creat pel luthier barceloní Xavier Garcia. Es tracta d'un conjunt de diapassons que s'accionen gràcies a un teclat i un mecanisme de percussió similar a un piano.

Demà la formació de cants harmònics MuOM (The Harmonic Ensemble) interpretarà un repertori especial en motiu del desè aniversari, acompanyats de la Gong Ensemble. El festival clourà de manera solidària amb l'actuació del músic nepalès Manish Shrestha. Una part dels beneficis de les entrades aniran destinats als damnificats del terratrèmol del passat mes de maig.

A la pàgina web del festival hi trobareu tota la informació i horaris de la programació.


440Clàssica

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet