ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Minimalisme i fusió

22/8/2015 |

 

 

Trobar l’essència no és cosa fàcil. Però el públic que avui ocuparà les butaques de la platea del Auditori Pau Casals podrà escoltar, en la utilització del mínim d’elements possibles.

El concert començarà amb Rock per a guitarra i cordes del compositor txec Milos Orson Stedron.

Aquesta obra intenta, en paraules del compositor, “ aprofitar el potencialPeteris Vasks i Orawa de Wojciech Kilar – més conegut per les bandes sonores de Dràcula de Francis Ford Coppola o El pianista de Roman Polanski – tanquen el repertori.

L’Orquestra Berg de Praga és una orquestra de cambra en tan sols una nit, el millor del minimalisme musical. Y és que el programa que interpretarà l’Orquestra Berg de Praga (que ja va participar el 2011 al Festival Internacional de Música Pau Casals) inclou les obres del nord-americà Philip Glass o l’estonià Arvo Pärt; dos autors que als anys 70 van donar l’impuls definitiu a aquest corrent, basat acústic que sorgeix de la unió entre la guitarra elèctrica i les cordes. El llenguatge clàssic europeu s’uneix amb tot allò que identifiquem amb el rock, sigui blues, jazz, gospel o country, que és, de fet, la música clàssica dels nordamericans”.

Música dolorosa – un lament compost després de la mort de la germana – de especialitzada en música contemporània i del segle XX, que també ha portat als escenaris musicals com Beatles go baroque; Les Set paraules de Crist, de J.Haydn, o El rei David, d’Artur Honegger.

A la batuta se situarà l’eslovac Peter Vrábel, que ha enregistrat nombrosos treballs per a la Ràdio Txeca i ha col · laborat activament amb els millors compositors txecs.

MARÍA CANELO BAENA
La Vanguardia

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet