ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Esmorzar amb Arnau Tomàs

23/8/2015 |

 

Tu practica, simplement practica amb diligència i tot anirà molt bé. Tens cinc dits acada mà tan sans com els meus”. Paraules d’un mestre a l’alumne. Paraules d’un geni. Paraules de Johann Sebastian Bach. Un músic que en vida va passar totalment desapercebut i mai es va sentir encegat per la fama ni la fortuna. Si en res destacava Bach era per la seva humilitat ilaseva connexió amb la música d’una forma purament espiritual.

Avui Vilabertran tindrà l’honor de despertar­se amb la música d’aquest mestre del barroc. La Schubertíada de Vilabertran ofereix aquest cap de setmana – ahir ja ho va fer i ho completa avui – dues matinals en honor del compositor. Una novetat en la programació del festival amb què se celebra l’enregistrament que el violoncel·lista Arnau Tomàs ha fet de la integral de les suites per a violoncel de Bach. El músic català tocarà avui la Suite núm. 2 en mi bemoll major, la Núm. 4 en do menor i la Núm. 5 en re major.

Fundador del prestigiós Quartet Casals i d’una formació de cambra a tenir en compte en l’escena musical catalana, el Trio Ludwig, Tomàs ha fet nombrosos recitals de violoncel i ha actuat com a solista amb l’orquestra de RTVE il’OBC. Ha fet nombroses gravacions discogràfi­ques i al marge de la seva versàtil activitat de concertista és professor de l’Esmuc, professor convidat a la Musikhoschule de Colònia i participa regularment com a docent en nombrosos cursos i masterclasses tant aEuropa com a als Estats Units.

Aquest homenatge aBach dins la programació de la Schubertíada de Vilabertran – que enguany compta també amb una promesa del violoncel com és el jove Fermín Villanueva (dilluns 24, 18.30 h)– contribueix al’objectiu del festival de rememorar l’atmosfera que es vivia en aquelles primeres reunions instaurades per Schubert per gaudir del repertori musical. Aquí, en la intimitat de l’església romànica de Vilabertran.

MARIA TARRAGÓ
La Vanguardia

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet