ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La maduresa dels Casals

24/8/2015 |

 

 

Després d’un cap de setmana molt intens a la canònica de Vilabertran, amb el baríton Matthias Goerne liderant una inoblidable Cançó de la Terra de Mahler amb arranjaments per a orquestra de cambra de Schönberg, més un recital – el d’ahir de Goerne – amb lieder de Schumann, la Schubertíada arriba a avui a aquest altiplà que és de vegades la música instrumental.

I ho fa amb un conjunt no menys espectacular que la formació de dotze instrumentistes i dues veus solistes amb qui va comptar Josep Pons aquest cap de setmana, al petit escenari de la canònica. El Quartet Casals, el conjunt de clàssica català amb més projecció internacional, i un dels quartets de corda més importants de la seva generació, interpretarà aquest cop a la canònica – on també són estrelles assídues – un programa que inclou el Quartet núm. 3 de Haydn, el Quartet per a cordes K465, Dissonàncies, de Mozart, i el Quartet núm. 13 Rosamunda de Schubert.

Just abans, a les 18.30 hores, tindran lloc dues estrenes absolutes en mans del jove violoncel · lista pamplonès Fermín Villanueva, artista resident del festival, i del pianista alemany Stephan König.

Junts començaran per interpretar la Sonata Arpeggione de Schubert, seguiran amb la Suite populaire espagnole, de Falla, i inclouran l’Intermezzo de Goyescas, de Granados.

Però a més interpretaran dues peces que veuen la llum en aquesta Schubertíada: d’una banda Heremía, la primera peça per a violoncel i piano de Jordi Cervelló, i per l’altra Die Winde des Sommers, del mateix König, un músic berlinès que es va formar en composició – així com en piano i direcció d’orquestra – a l’Hochschule für Musik Felix Mendelssohn Bartholdy de Leipzig. Un centre on, per cert, prossegueix ara formació Fermín Villanueva.

MARICEL CHAVARRÍA
La Vanguardia

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet