ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Màgic Elixir a Sarrià

26/11/2015 |

 

Avui s’ha presentat al Teatre de Sarrià El màgic elixir, d’Alberto Garcia Demestres, basada en l’òpera de Donizetti, que s’estrena el 28 de novembre. Hem pogut sentir fragments de l’òpera de cambra i hem xerrat amb els protagonistes.

El màgic elixir al Teatre de Sarrià

El màgic elixir al Teatre de Sarrià

La imatge que tenim d’una roda de premsa és una taula amb personalitats explicant un projecte determinat en un ambient molt formal. Els Amics de l’Òpera de Sarrià han fet una cosa diferent: ens han rebut dalt de l’escenari, interpretant tres fragments de l’òpera que s’estrena dissabte 28, El Màgic Elixir, escrita i composta per Alberto Garcia Demestres i dirigida escènicament per Joan Font, fundador de Comediants, i amb el tenor Raúl Giménez com a director artístic.

L’òpera explica la història de set joves d’avui dia que estan emocionats perquè arriba la primavera i volen muntar una òpera. Reben el títol via WhatsApp: és l’Elisir d’Amore! D’aquesta manera, com deia Raúl Giménez, “hi ha una quarta dimensió”, referint-se a la ficció dins de la ficció, ja que els personatges representen dos papers, els de l’obra de Demestres i els de la de Donizetti. Mentre asssagen s’esdevenen un seguit de situacions divertides i rocambolesques que acaben en un enamorament.

Els cantants són joves músics com les sopranos Serena Sáenz o Neus Roig, que just comencen les seves carreres, però també hi trobem el baríton Jorge Tello o el tenor Marc Sala, que ja estan consolidant la seva trajectòria. També actuen les sopranos Maria Casado i Jessica Luis González, el baríton Joan Garcia Gomà i el baix-buffo Joan Sebastià Colomer. Al piano acompanyen Viviana Salisi i Françoise Ferrand, i Borja Manzano és el percussionista.

Assunto Nesse, director gerent, ha manifestat que “és un repte començar la temporada amb una òpera de nova creació”. De fet, comentava, “és una de les raons per les quals hem format l’associació”. El Teatre de Sarrià és un lloc ideal per tal que els joves cantants agafin experiència, recordava. Raúl Giménez reafirmava les paraules de Nesse dient que aquesta òpera representa “un salt endavant, és una òpera extremadament moderna”.

Al compositor Alberto Garcia Demestres no li interessava fer “una reducció de l’Elisir d’amore, sinó una obra nova inspirada en aquesta”. De fet, només es manté la melodia d’”Una furtiva lagrima”, amb la lletra en català. Ha manifestat que ha volgut explicar alguns aspectes de l’obra de Donizetti que no quedaven clars, com un relacionat amb la mitologia: “Volia fer una obra que s’obrís a molts camps que surten de l’òpera original”, deia. Però sobretot volia que “dins de la modernitat, l’obra fos una abraçada a Donizetti”.

Finalment ha intervingut Joan Font, que considera l’Elisir d’amore “un tema molt suculent”. Ara, tenen l’obligació de fer-ho durar, perquè “l’òpera de nova creació madura sola, com una fruita de l’arbre”.

La iniciativa es pot dur a terme gràcies a la qualitat de l’Acadèmia Concertante, el Teatre de Sarrià i l’Associació Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià. L’òpera es podrà sentir el cap de setmana del 28 i 29 de novembre i els dies 12 i 13 de desembre. Però, a més, s’ofereixen funcions escolars els dies 1, 2 i 3 de desembre.

Aina Vega Rofes
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet