ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Berlín acull Zangezi, d’Hèctor Parra

12/2/2016 |

 

La Staatsoper de Berlin presenta demà la nova versió de Zangezi, la primera obra escènica d’Hèctor Parra. L’escenografia va a càrrec de Janne Nora Kummer i compta amb la dramatúrgia de Roman Reeger.

Zangezi, d'Hèctor Parra|Culturebase

Zangezi, d’Hèctor Parra|Culturebase

Demà es presenta Zangezi, d’Hèctor Parra, a la Staatsoper de Berlín que, recordem, s’ha hagut de traslladar al Schiller Theatre a causa de la seva remodelació. Zangezi és una obra de teatre musical per a actors, soprano i electrònica.

L’obra tracta dels somnis utòpics de l’avantguarda russa de principis del segle 20, que oscil·la entre les fantasies biopolítiques radicals i la conquesta de l’espai còsmic, per comunicar-se en un “llenguatge estrella” universal, a la recerca d’una fórmula matemàtica que expliqui les formes del Món.

Un dels més destacats representants d’aquesta avantguarda va ser Velimir Khlebnikov (1885-1922), i Zangezi versa sobre la seva darrera obra, Sobre la narrativa, i vol recórrer de manera transversal el seu pensament.

Per la seva estrena l’any 2007, la composició electrònica del músic català Hèctor Parra va comptar amb centenars de sons enregistrats: els ocells, veus femenines i masculines, sons de percussió que ens remeten a les fàbriques i la indústria del metall es sintenitzen i s’espacialitzen.

Actuen Sónia Grané. Maike Schmidt, Lisa Schützenberger, Wieland Schönfelder i Jan Koslowski, amb vídeo de Stini Röhrs, sonorització de Sébastien Alazet, vestuari d’Elisabeth Wendt i escenografia de Janne Nora Kummer. Li desitgem un gran èxit.

Aina Vega i Rofes
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet