ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Història viva de l’òpera al Cercle del Liceu

28/4/2016 |

 

'Ópera Actual', que celebra el 25è aniversari, premia Jesús López Cobos, el Concurs Internacional de Cant Operalia de Plácido Domingo i Sara Blanch

Teresa Berganza saluda emocionada Montserrat Caballé, que entra al Cercle del Liceu acompanyada de Plácido Domingo. Uns metres més enllà hi ha el director Jesús López Cobos i la soprano Ainhoa Arteta. També hi apareixen Josep Carreras, Jaume Aragall i Juan Pons. Sí, història viva de la lírica espanyola, reunida ahir per la revista Ópera Actual, que celebra el 25è aniversari.

La trobada va servir per lliurar els premis que cada any atorga la publicació barcelonina, i que aquesta vegada han distingit Jesús López Cobos per la seva trajectòria internacional, el Concurs Internacional de Cant Operalia de Plácido Domingo i la soprano de la Ribera d’Ebre Sara Blanch com a artista jove més prometedora. També va tenir un premi especial el Cercle del Liceu, amfitrió d’una reunió que va començar amb canapès de foie i cava en la sala presidida per La Sargantain de Ramon Casas. El quadre no estava sol, perquè alguns membres del Cercle del Liceu han cedit altres obres de Casas que ara també llueixen en l’esmorteïda llum de l’estança. Després d’una breu actuació de Blanch, tocava fer via cap a una altra sala convertida en menjador per a un centenar de convidats.

Un dia molt especial

“És un dia molt especial”, va dir Plácido Domingo, content de “tenir reunits tants companys”. “És molt emocionant poder retrobar-me amb tots vosaltres, Montserrat, Teresa, Jaume...”, va afegir després d’agrair un premi que reconeix la feina amb cantants nous. Sens dubte, la més expressiva va ser Teresa Berganza, que durant el dinar va estar molt afectuosa, sobretot amb Montserrat Caballé, que va arribar en cadira de rodes i acompanyada de familiars i un fisioterapeuta sempre atent a qualsevol requeriment de la soprano.

Plácido Domingo va ser el més eloqüent de tots els convidats. Va felicitar Ópera Actual per l’aniversari -“ens omple d’orgull”, va dir- i va recordar que Ainhoa Arteta va ser una de les guanyadores del primer concurs Operalia, l’any 1993.

X.C.
Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet