ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Mor als 59 anys la soprano italiana Daniela Dessi

22/8/2016 |

 

Fabio Armiliato, el seu company sentimental, ha comunicat la notícia als mitjans italians

La soprano italiana Daniela Dessi, una presència habitual dels teatres d'òpera més importants, ha mort aquest diumenge als 59 anys. El seu company sentimental, Fabio Armiliato, ha informat als mitjans italians de la mort de la soprano com a conseqüència d'un càncer, "una malaltia breu, terrible i incomprensible". A finals de juliol la cantant va anunciar a través del seu Facebook que cancel·lava els seus pròxims concerts per problemes de salut.

La notícia ha commocionat el món de l'òpera, i els teatres lírics més importants han donat el condol a través de les xarxes socials. El Liceu ha lamentat "profundament" la mort de la cantant i la Scala ha recordat que Dessi, nascuda a Gènova però establerta des de feia molts anys al llac de Garda, es va caracteritzar per la seva "tècnica, el seu fort temperament i una rara sensibilitat interpretativa" que la van situar "com una de les figures més importants del panorama operístic internacional".

Alguns dels papers més recordats dels seus 30 anys de carrera són el seu Fiordiligi a 'Così fan tutte' o els seus papers verdians amb Ricardo Muttia i les seves interpretacions de Puccini i Cilea. Al Liceu, Dessi va interpretar el 2003 amb el seu marit una versió d''Aida' en què també va participar Joan Pons. Fa un parell d'anys, la soprano no es va voler perdre l'homenatge al baríton menorquí que es va fer al Liceu. La cantant ja s'havia retrobat amb el teatre per representar-hi 'Manon Lescaut' sota la direcció escènica de Liliana Cavani i amb Renato Palumbo. 


Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet