ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Liceu Cambra presenta 12 concerts i 26 ‘masterclasses’ al Conservatori del Liceu

19/1/2017 |

 

Liceu-Cambra-imatge

El Conservatori Superior de Música del Liceu ha presentat per segon any consecutiu la programació de Liceu Cambra, que inclou 26 masterclasses i conferències obertes al públic i 12 concerts a l’Auditori del Conservatori, amb una activitat que s’estendrà de gener a maig del 2017. Liceu Cambra comptarà amb alguns dels noms més destacats en la interpretació d’instruments de vent, com Jean-Marie Londeix o Jacquez Zoon; referents del món de la corda, com els quartets Hagen i Casals, o Pavel Vernikov; cantats únics: amb Carlos Álvarez, Mariella Devia o Grace Bumbry, o pianistes excepcionals: Dmitri Alexeev, Akiko Ebi o William Kinderman. Les seves masterclasses i concerts tindran el complement de diverses actuacions dels alumnes més destacats del Conservatori, que amb aquestes iniciatives viuen les primeres oportunitats per iniciar-se en el món de la interpretació professional amb un bon mestratge.

Les activitats comencen aquesta mateixa setmana amb les masterclasses de la gran mezzosoprano nord-americana Grace Bumbry i de la soprano georgiana Makvala Kasrashvili, demà dijous 19 de gener al Conservatori del Liceu.

El cicle de dotze concerts inclou la participació d’alguns dels mestres convidats, com ara el Quartet Casals, Olivier Patey, Giorgi Latso, i actuacions de professors titulars, com la flautista Julia Gallego, els pianistes Alba Ventura i Emili Brugalla. També s’inclouen en el cicle els quatre concerts de la Kaimerata, un cicle cada cop més consolidat a la ciutat i que enguany està dedicat a la figura de Wolfgang Amadeus Mozart.

La directora del Conservatori Superior de Música del Liceu, Maria Serrat, considera que “Liceu Cambra és l’exemple paradigmàtic d’excel·lència d’educació al nostre Conservatori”. La iniciativa que té tant un vessant pedagògic com artístic, fomenta una relació fructífera entre els més grans professionals i els alumnes, amb els quals compartiran coneixements i l’experiència de l’escenari. Aquesta convivència es materialitza en un treball que va més enllà de les ales d’estudi i el món acadèmic: els concerts no són solament a càrrec dels grans mestres, sinó que els estudiants també hi són cridats a participar en diverses ocasions, compartint programa i escenari amb els músics que són el seu model.

Liceu Cambra rep el suport de la Fundació Ferrer-Salat, el president de la qual, Sergi Ferrer-Salat, és un gran defensor de la filantropia. La Fundació Ferrer-Salat, fundada l’any 1982 per Carles Ferrer-Salat, dóna suport a l’activitat del Conservatori Superior de Música del Liceu des del 2010 amb una aportació econòmica que permet, per exemple, l’organització de l’activitat musical aixoplugada sota el paraigua de Liceu Cambra. Aquesta cooperació permet també l’existència de les Beques de Música Joves Promeses per a estudis al Conservatori del Liceu, destinades a promoure l’excel·lència musical de joves músics en els àmbits de la música clàssica, contemporània, el jazz i la música moderna. La Fundació Ferrer-Salat també organitza el Premi Reina Sofia de Composició Musical i, des de l’any 2007, col·labora amb el Festival Internacional de Jazz de Barcelona.

El Conservatori del Liceu de Barcelona es va crear al 1837 amb el nom de Liceo Filo-dramático de Montesión. La institució va inspirar i impulsar la construcció del Gran Teatre del Liceu, culminada el 1847. El 1854 el Conservatori i el Teatre es van separar amb el compromís del manteniment de les càtedres. Al llarg de la seva existència, fins avui, s’ha mantingut una interrelació permanent entre ambdues institucions. El Conservatori veu incrementat, any rere any, el nombre d’estudiants procedents de tot el món, gràcies a l’atractiu que els estudis al Liceu signifiquen per a músics de tot arreu i gràcies a l’existència de programes de col·laboració amb Europa i Amèrica. Dels 700 alumnes de grau i postgrau, 64% provenen de Catalunya, 24% són de la resta de l’Estat, 4% d’Europa i un 7% de la resta del món. Pel que fa als màsters, un 51% són provinents de la resta del món, 13% d’Europa, així com un 18% d’Espanya i un 18% de Catalunya.

Tots els concerts tindran lloc a l’Auditori del Conservatori del Liceu, una de les sales amb més bona acústica de Barcelona. El preu de les localitats per als concerts serà de 10 euros. Els alumnes del Conservatori hi tindran accés lliure. A les masterclasses, s’hi podran adquirir entrades com a oients a 5 euros. Més informació aquí.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet