ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'armeni Levon Avagyan guanya el Maria Canals

8/4/2017 |

 

El Premi del Públic, que consisteix en 25 hores d’enregistrament i edició concedit per Solfa Recordigns, ha estat per a l’armeni Levon Avagyan. El pianista de 26 anys i nacionalitat armènia Levon Avagyan ha guanyat avui el 63è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona.

Levon Avagyan

Els membres del jurat, presidit per Carlos Cebro, han decidit atorgar-li el Primer Premi: Premi Barcelona, dotat amb 15.000 euros en metàl·lic i un seguit de recitals i gires per Catalunya, Espanya i l’estranger.

El guanyador d’aquesta edició ha deixat enrere el pianista de Hong Kong Hin-Yat Tsang, de 24 anys, i a la canadenca Anastasia Rizikov, de 18 anys, que han guanyat el Segon i Tercer premi (Premi Fundació Carulla valorat en 10.000€ i Premi Montserrat Isern de Coromina valorat en 6.000€) respectivament. Aquest any hi han participat un total de 81 joves pianistes de 31 nacionalitats.

Avagyan ha estat acompanyat durant la seva actuació per  la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), dirigida per Manuel Valdivieso, i ha interpretat el Concert op. 26 núm. 3 en Do Major de Prokofiev. A diferència dels dos anys anteriors, els tres finalistes no han interpretat el mateix concert. També acompanyats per la JONC, Anastasia Rizikov ha interpretat el Concert op. 23 núm. 1 en Si b menor de Txaikowski i Hin-Yat Tsang, el Concert op. 11 núm. 1 en Mi menor 1 de Chopin.

A la jornada d’avui també s’ha atorgat el Premi del Públic, ofert per Solfa Recordings, que consisteix en 25 hores d’enregistrament i edició, concedit al jove armeni Levon Avagyan.  La cerimònia del lliurament de premis es farà aquest divendres dia 7 d’abril a les 19:00 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.
Levon Avagyan va néixer a Yerevan, Armènia, l’any 1990. Va estudiar a la seva ciutat d’origen al Komitas Conservatori de Yerevan i va tenir com a professor a Vagharshak Harutyunyan. Des de l’any 2010 estudia amb la professora Milana Chernyavska a la Universitat de Música i Arts de Graz, Àustria.

Premiat en nombroses competicions, com per exemple l’11è Concurs Internacional de joves pianistes a Grècia (2005); el 7è concurs de joves pianistes “Arno Babajanyan” a Armenia (2006); el 15è Concurs Internacional de Piano “Jeunes Talents” a França (2012); el 2n Concurs Internacional “Komitas Festival” a Berlin (2013); el 3r Concurs Internacional de Piano «San Donà di Piave» a Itàlia; el 2n Concurs Internacional de piano “Forum per Tasti” a Eslovàquia (2015); el 2n Concurs Internacional de piano  “Roberta Gallinari” a Itàlia; segon premi al 18è Concurs Internacional de piano “Santa Cecilia” a Portugal (2016), segon premi al 20è Concurs Internacional de Piano “Stefano Marizza” a Trieste, Itàlia (2016) i segon premi al Concurs Internacional de Piano “Isidor Bajic” a Novi Sad, Sèrbia (2016).

Des de l’any 2011 és membre de l’acadèmia internacional de música de Liechtenstein. A més, Levon Avagyan va ser membre de la prestigiosa fundació Spivakov a Moscou i de la fundació “New Names” a Yerevan, Armenia. Des del 2008 és membre del projecte cultural “Kammerton” a Berlin.

Ha actuat a festivals com el “Komitas Festival”, el “Kissinger Sommer” i el “Junge Künstler – Stars von Morgen – Festival” a Alemanya i també al “Next Generation Classic Festival Bad Ragaz” a Suïssa. A més, actua regularment als següents països: Alemanya, Estats Units, Suïssa, Ucraïna, Rússia, Liechtenstein, França, Itàlia i Àustria. El Festival Maria Canals ha estat possible gràcies als ajuts institucionals de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, i ha comptat amb el mecenatge de Banc Sabadell, la Fundació Carulla i la Fundació Jesús Serra


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet