ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Pati Cultural, temps de flors i de concerts a Girona

12/5/2017 |

 

El Pati Cultural és el cicle de concerts que organitzen la Diputació de Girona i el Conservatori de Música Isaac Albéniz. Enguany tindrà lloc des de dissabte, 13 de maig, fins divendres, 19 de maig, coincidint amb la setmana de Temps de Flors a la ciutat. A part dels concerts, també es podrà veure la mostra Camins del fotògraf Rafel Bosch.

Una de les imatges de l’exposició “Camins” de Rafel Bosch | Foto: Diputació de Girona

El Girona, Temps de Flors ja ho sap: pot comptar cada any amb El Pati Cultural. La Diputació de la ciutat organitza aquest cicle de concerts al pati de la seu de la corporació, amb la voluntat d’oferir una bona programació musical a tots aquells visitants i espectadors que vulguin dedicar temps a la música durant la setmana de les flors de Girona.

El Pati Cultural té com a segell distintiu la promoció de formacions musicals nascudes al Conservatori. Aquest any, l’encarregat d’inaugurar el cicle serà el grup Solistes de l’Orquestra de Girona (OdG) que presenta Seqüències sota la direcció musical i concertino de Vladimir Kunça.

Un dels concerts més destacats és el del Cor Jove del Conservatori, que serà dilluns 15 a les 19 hores. Aquest cor va néixer el curs 2013-2014 com una assignatura optativa, amb l’objectiu de convertir-se en un espai formatiu on conèixer un repertori variat, des del clàssic fins al més actual. Inicialment estava format principalment per veus femenines, però el projecte s’ha anat consolidant i ha ampliat les veus.

El cor estarà acompanyat pel pianista Joan Sadurní i el tenor Joan Francesc Folqué, i dirigit per Pablo Larraz, nascut a Jaca (Osca). Larraz s’ha format en direcció coral a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i actualment combina aquesta tasca amb la sotsdirecció de l’Orfeó Català. Des del 2008, també dirigeix el Cor de Cambra de la Diputació de Girona.

El programa del concert serà el següent: Pirinenques IV, de Josep Ollé; Dama de Shalott – Cantata per a cor, piano i tenor solista, de J. Domènech / P. Cabot; Climbing up the mountain, espiritual i Look ma, I’m singing jazz, de Patsy Ford Simms; Java Jive, de B. Oakland / J. Dasgard; i Every time I feel the spirit, espiritual arranjat per Stroman.

Durant aquesta setmana s’han programat una sèrie de concerts gratuïts: dissabte, 13; dilluns, 15; i de dimecres a divendres. A aquestes propostes, cal sumar-hi l’exposició Camins del fotògraf Rafel Bosch, que es podrà veure al claustre de la Diputació de Girona; i la tradicional instal·lació floral, que també forma part dels espais florals de la ciutat que componen el recorregut de Temps de Flors. Concretament, és el número 33.

Clàudia Rius
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet