ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ignasi Cambra publica el seu primer disc, "Live in Barcelona"

16/5/2017 |

 

El pianista català Ignasi Cambra acaba de treure el seu primer disc, Live in Barcelona, fruit de la gravacions fetes en el concert que va tenir lloc el mes de març de l’any passat al Palau de la Música Catalana, on va interpretar obres de Grieg i Rachmaninov.

Tot i que aquest concert no va ser el primer que feia a Barcelona ni a la sala gran del Palau, sí que va representar per a l’artista el seu retorn a casa després de vuit anys vivint i formant-se als EUA. Aquestes peces van ser enregistrades a petició del propi Ignasi Cambra per al seu ús personal, però de seguida es va adonar que podien formar part d’un disc. Pocs mesos més tard, la idea va començar a agafar forma i aquell projecte s’ha convertit en una realitat de la mà de Solé Recordings.

Live in Barcelona consta de dues obres molt estimades i importants pel pianista català: la Suite Holberg Op. 40 de Grieg i els preludis de Sergei Rachmaninov. La primera, descoberta de petit en una visita al Museu del Louvre on formava part de la música de fons de l’audioguia, el va meravellar per la seva bellesa i l’ha acompanyat des de llavors en la memòria com un exemple perfecte de l’harmonia entre els diferents llenguatges artístics. Els preludis de Rachmaninov, per la seva banda, han sigut part del seu repertori en múltiples concerts i emmarquen una etapa clau de la seva vida, ja que alguns d’ells els va tocar a les audicions que li van obrir el camí cap a la seva formació pianística.

El disc, que es pot trobar a les principals plataformes digitals i en versió CD, es va presentar la setmana passada a Barcelona en format recital, en un acte presentat pel periodista Victor Amela. 

Entre els seus darrers concerts destaca el que oferir el passat mes de gener a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid amb Maria João Pires i l’Orquesta de Cámara Andrés Segovia. Aquest concert forma part del projecte “Partitura”, una iniciativa impulsada per la pianista lisboeta amb l’objectiu d’avalar i promocionar a joves intèrprets, tot compartint escenari amb ella.

Properament, el dia 3 d’agost, se’l podrà escoltar al Festival Castell de Peralada, on oferirà un recital de piano amb obres de Grieg, Granados i Chopin. 

Web    www.ignasicambra.com


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet