ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Jordi Savall rep el primer Guardó Pau Casals

16/6/2017 |

 

El govern reconeix així l'excel·lència del mestre igualadí en l'àmbit de la música antiga i la seva contribució decisiva a la projecció internacional de la cultura catalana

 
El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller de Cultura, Santi Vila, presidirà el lliurament del primer Guardó Pau Casals a Jordi Savall per la seva contribució decisiva a la projecció internacional de la cultura catalana. L’acte se celebrarà aquest dijous, dia 15 de juny, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, a les 19.30 hores.
 
Aquesta distinció es fa ressò també de la dilatada trajectòria professional d’aquest músic i musicòleg especialitzat en la viola de gamba i en música antiga, reconeguda internacionalment des de fa dècades arreu del món, i que també ha tingut en compte l’intens treball i la tasca pedagògica en l’àmbit de la cultura de la Pau i de la defensa de la música com a fonament del diàleg intercultural.
 
A l’acte, que començarà amb la intervenció del conseller de Cultura, hi intervindrà la vídua de Pau Casals i Creu de Sant Jordi 2001, Marta Casals; el secretari de Govern, Joan Vidal, que farà lectura del decret de concessió del guardó, i el síndic de greuges, Rafael Ribó, que farà una glossa de Savall, així com el mateix guardonat. Tot seguit hi haurà una interpretació musical a càrrec del músic sirià Moslem Rahal, i el president de la Generalitat clourà l’acte amb el seu parlament.
 
Aquesta distinció pretén, d’una banda, distingir les personalitats rellevants de l'àmbit cultural català que hagin contribuït decisivament a la projecció exterior de la cultura catalana i, de l’altra, atorgar a les persones guardonades l'honor d'exercir durant dos anys naturals, de manera altruista i gratuïta, sota la denominació de legat o legada d'honor de la cultura catalana, tasques específiques de representació, promoció i projecció de la cultura catalana arreu del món, tasques que assumirà el músic durant aquest any i el 2018.
 
El Guardó Pau Casals, que es va crear el passat mes desembre, s’atorgarà amb periodicitat biennal i es concedeix a títol vitalici i honorífic, sense cap tipus de retribució. La relació de les persones candidates s'elabora i s’avalua amb la participació de la Fundació Pau Casals.

Protagonista a 440Clàssica&Jazz
El proper mes d'octubre, coincidint amb la inauguració de la temporada de música antiga a L'Auditori de Barcelona, on Jordi Savall dirigirà les Vespres de Monteverdi, la revista 440Clàssica&Jazz dedicarà continguts especials i la portada a la figura del mestre igualadí.


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet