ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Bowie esdevé simfònic amb Evan Ziporyn, Maya Beiser i l'OBC

13/7/2017 |

 

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i la violoncel·lista Maya Beiser sota la direcció del nord-americà Evan Ziporyn interpreten les cançons del disc que David Bowie va publicar poc abans de morir

El títol del concert d’aquest vespre a L’Auditori (20.30 h) és prou clar: Bowie Symphonic. Blackstar in concert. Justament això és el que faran l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i la violoncel·lista Maya Beiser sota la direcció del nord-americà Evan Ziporyn: interpretar en clau simfònica les cançons del disc que David Bowie va publicar poc abans de morir. Bé, sí que hi haurà una sortida de guió, Space oddity. El concert no és un poti-poti orquestral amb l’obra de l’autor de Ziggy Stardust com a excusa, sinó una relectura del repertori de Blackstar pensada per Evan Ziporyn com a concert per a violoncel i orquestra.

El resultat, que ja es va poder sentir al març al Kresge Auditorium de Massachusetts, apropa les composicions de Bowie al territori postminimalista de Ziporyn en un exercici que lliga sensibilitats d’avantguarda: la de Bowie, la del director nord-americà i la de Beiser. “El violoncel sosté les melodies i també fa contrapunt”, explica el gerent de L’Auditori i l’OBC, Jordi Tort. De fet, Ziporyn juga amb la similitud entre el color del violoncel i el de la veu humana, i atès el material de Bowie, és lògic que Beiser tingui un paper protagonista en el cocnert. “El violoncel porta el lideratge en molts moments”, admet Tort.

Relació amb l’exposició

Aquest concert de Bowie simfònic està integrat en la programació del Festival Grec i també és un complement de l’exposició David Bowie is que es pot visitar al Museu del Disseny. De fet, quan es va començar a parlar de portar l’exposició del Victoria & Albert Museum a Barcelona, la primera opció per acollir-la era el Museu de la Música, però la magnitud de la mostra va aconsellar buscar una altra ubicació més àmplia, que finalment va ser el Museu del Disseny.

X.C.
Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet