ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Arriba el gruix d'actuacions del quart Sirga Festival a Flix amb músics de renom

13/7/2017 |

 


Imatge retrospectiva d’una actuació del Sirga Festival a Flix

Imatge retrospectiva d’una actuació del Sirga Festival a Flix

El proper divendres, 14 de juliol, tindrà lloc a Flix la setmana principal del Sirga Festival, la trobada internacional centrada en la creació musical i sonora contemporània. Així doncs, del 14 al 22 de juliol aquesta població de la Ribera d’Ebre acollirà cinc concerts, dues classes magistrals i un taller de DJ. En aquesta quarta edició el Sirga Festival ha eixamplat la seva activitat en l’espai geogràfic i en el temps, amb una trentena de concerts, tot aproximant-se més a una programació de temporada que a un festival convencional concentrat en pocs dies. Així doncs, el Sirga Festival està realitzant concerts des del passat mes d’abril i s’allargaran fins al novembre vinent, amb concerts i activitats a dotze poblacions catalanes, com Riba-roja d’Ebre, Móra d’Ebre, Ginestar, Miravet, Horta de Sant Joan, Amposta, Tortosa o Barcelona, i també a París, Nova York i Chicago.

Morphosis Ensemble

Morphosis Ensemble

Pel que fa als concerts de la setmana central del Festival, a Flix aquest divendres (Ca Don Ventura, 20 h) actuarà Morphosis Ensemble, un conjunt de música contemporània integrat per músics de les Terres de l’Ebre i de la resta de Catalunya. Els propers concerts comptaran amb les obres electròniques i vídeo a càrrec d’Ángel Faraldo, Edgar Barroso, Gary Berger, Helga Arias Parra, Medin Peiron i Xavier Gelabert; la música electroacústica d’Ivan Ferrer-Orozco; la guitarra elèctrica i la percussió de Primoz Sucik i Rubén Martínez Orio, que formen el duo The Third Guy, i el concert de la flautista italiana Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà, amb els alumnes del taller d’interpretació i improvisació musical. L’entrada als concerts és lliure, si bé a la sortida s’hi podrà col·laborar amb un donatiu mitjançant la taquilla inversa.

Quant a les classes magistrals (del 18 al 22 de juliol), se’n realitzaran dues d’interpretació i improvisació musical a l’Escola de Música, una amb Alessandra Rambolà i Núria Andorrà, i l’altra amb Primoz Sukic i Rubén Martínez Orio. Finalment, del 20 al 22 de juliol, a la Sala Polivalent de la Unió Social de Flix es realitzarà el taller de DJ amb Juan Queija, adreçat principalment a joves però també a tota persona interessada en la música electrònica i els seus estils. S’hi aprendrà a mesclar i punxar música dance, techno, house i experimental, entre altres estils.

Joan Bagés

Joan Bagés

Sirga Festival-Músiques de Recerca i Patrimoni. Festival Internacional de Música Contemporània i Patrimoni Local és un festival internacional de música centrat en la creació musical i sonora contemporània, organitzat per l’Associació d’Amics del Jazz de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Flix, i promogut i dirigit pel compositor i artista sonor flixanco Joan Bagés. El Festival, nascut el 2014 a Flix amb el suport de l’Associació Catalana de Compositors, ha implicat altres poblacions de les Terres de l’Ebre (Flix, Riba-roja d’Ebre, Móra d’Ebre, Ginestar, Miravet, Horta de Sant Joan, Amposta i Tortosa), i també de fora, com ara Chicago, París o Nova York, per tal de crear una xarxa de poblacions unides pel repte de viure la música d’avui i de provocar l’oïdor i de fer-li propostes perquè sigui l’actor del seu propi procés d’escolta.

El Festival va començar el dia 29 d’abril a Flix amb un concert en col·laboració amb l’Associació La Cana, i es clourà l’11 de novembre a Tortosa amb l’estrena de l’òpera Ib de Joan Bagés i Rubi, en el marc del Festival de Música Clàssica Felip Pedrell; amb una audició prèvia a l’Ateneu Barcelonès el 4 de novembre.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet