ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Mozart s'estrena a la Temporada d'Òpera

14/9/2017 |

 

Andorra Lírica inicia la temporada amb un recital, una òpera de gran format i una obra bíblica

La Temporada d’Òpera torna amb una tercera edició plena de novetats. Una de les més rellevants és que, per primera vegada, inclourà obres del compositor clàssic per excel·lència: Mozart. 
Com cada any, Andorra Lírica és l’associació encarregada d’organitzar la temporada. I segons va explicar ahir la seva directora general i artística, Jonaina Salvador, enguany s’ha decidit apostar per un recital líric amb àries i conjunts d’òperes del compositor, titulat Tutto Mozart. Aquesta serà la primera de les tres propostes que es preveuen al llarg de tota la temporada, malgrat que Salvador va destacar que l’organització «es reserva el dret a fer alguna modificació» a nivell de la cartellera. 
 
El recital estarà composat per un quintet musical, que comptarà amb una soprano (Jonaina Salvador), una mezzo soprano (Laura Vila), un tenor (Pablo García), un baríton (Jorge Tello) i un baix-baríton (Guillem Forné). Alhora, aquests estaran acompanyats d’una pianista (Laia Martín) i dels solistes de l’Orquestra de l’Òpera Andorra. 
 
Segons va remarcar Salvador,  les obres de Mozart que s’interpretaran no conformaran una història correlativa o una trama conjunta, «sinó que s’escenificarà peça a peça, per tant, l’únic element conductor que tindran és que són del compositor». Tanmateix, «es projectaran els subtítols en català de les lletres de les peces perquè els assistents puguin comprendre que es diu en cadascuna d’elles, i és que Mozart era força còmic, i si no s’entenen les lletres, no es pot captar tota la seva essència», va afegir Salvador.
 
Tutto Mozart es podrà veure els dies 21 i 22 d’octubre a l’Auditori Claror de Sant Julià de Lòria, a les 20.30 hores i a les sis de la tarda, respectivament. El preu de l’entrada és de 22 euros, 17 en la venda anticipada per als propietaris del Carnet Jove, els jubilats, els menors de 18 anys i els amics d’Andorra Lírica. 

Altres novetats / Una altra de les novetats és que Andorra Lírica col·laborarà amb altres entitats foranes per realitzar algun dels espectacles que hi ha previstos. En concret, la primera col·laboració internacional es farà amb l’associació italiana Villa Incanto. Juntes prepararan la direcció i l’escenificació d’Elisir d’amore, la segona actuació que es preveu de cara a aquesta temporada. 
 
L’obra és una òpera de gran format, similar a La traviata, que estarà dirigida per Riccardo Serenelli. Es podrà veure els dies 27 i 28 de gener del proper any. Per ara, aquesta representació es farà només al Principat, tot i això, no es descarta que de cara a un futur, membres d’Andorra Lírica es puguin desplaçar per donar vida a Elisir d’amore davant d’un públic italià. 
Finalment, la temporada acabarà amb La corte del faraón, una obra bíblica que se situa a Egipte i que integra elements de sarssuela, opereta, revista i vodevil. Es realitzarà els dies 12 i 13 de maig de 2018. 
 
Per dur a terme les tres actuacions, segons Salvador, seria necessari un pressupost de 150.000 euros. Amb aquesta partida, totes les obres podrien ser de gran format. Tot i això, Andorra Lírica està a l’espera de tenir tancades totes les col·laboraciosns i els patrocinadors per determinar com serà cada espectacle. 

Expansió / El conseller de Cultura de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, va aprofitar la presentació de la tercera Temporada d’Òpera per explicar que la voluntat és que aquesta iniciativa s’encamini cada vegada més cap a la nacionalització o, fins i tot, la internacionalització. «I és que nosaltres mai hem tingut l’afany de quedar-nos la temporada com un esdeveniment local lauredià, sinó al contrari, sempre estem oberts a fer créixer la temporada i mostrar-la més enllà», va afegir Roig.

ESTEFANIA GRACIA
El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet