ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Orfeó Català inaugura la nova temporada amb una obra contra l'homofòbia

20/10/2017 |

 

Aquest dissabte 21 d'octubre s'estrena l'obra 'Considering Matthew Shepard', de C. Hella Johnson

Hi participaran la família de cors de l'Orfeó i també Els Amics de les Arts, Manu Guix i Big Mama Montse

 
'Considering Matthew Shepard' s'estrenarà a la sala Gran del Palau de la Música | Mateo Vecchi
L'Orfeó Català engega la temporada 2017-18 amb l'estrena europea de l'obra coral Considering Matthew Shepard del compositor nord-americà C. Hella Johnson. Es tracta d'una obra basada en la història de Matthew Shepard, un jove de Wyoming que va ser assassinat l'any 1998 pel fet de ser homosexual.

Després de ser estrenada i enregistrada l'any passat pel grup musical Conspirare, per primera vegada l'obra arriba a Europa, i hi participaran l'Orfeó Català, el Cor Jove de l'Orfeó Català i el Cor de Noies de l'Orfeó Català. A més, hi col·laboraran Manu Guix (tenor), Els Amics de les Arts (tenor pop), Big Mama Montse (mezzo jazz), Marta Mathéu (soprano), Maria Rodríguez Cusí (mezzosoprano) i Joan Martín-Royo (baríton). 

Sota la direcció de Simon Hasley, els cors s'acompanyaran d'un septet instrumental. La posada a escena ha anat a càrrec de la direcció artística de La Brutal.

La durada de l'espectacle és de 90 minuts aproximadament. D'entrada, Hella Johnson es va inspirar en les passions segons Sant Joan i Sant Mateu de Bach per compondre una obra al voltant de la vida de Matthew Shepard, però més tard hi va afegir un pròleg i un epíleg.

A partir de poemes i textos de diversos autors i el mateix compositor, Considering Matthew Shepard és un viatge per a la reflexió i el record, l'esperança i també la crítica a les desigualtats d'un món injust.

L'obra s'estrenarà aquest 21 d'octubre al Palau de la Música Catalana a les 20.30 h. Les entrades es poden adquirir a través d'aquest enllaç.


440.Clàssica

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet