ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Carles & Sofia celebren 30 anys de piano a quatre mans

25/10/2017 |

 

 

Els pianistes gironins oferiran demà un concert a l’Auditori de Girona, dins d’una sèrie de concerts commemoratius en diferents ciutats

Abans de final d’any publicaran el CD ‘Goyescas in New York’

La celebració continuarà demà dijous amb un concert a la sala de cambra de l’ Auditori de Girona (20.30 h, 15 euros). En la primera part, interpretaran cinc lieder de Schubert i sis lieder de Brahms transcrits per a piano a quatre mans per Christoph Ewers, que assistirà al concert. En la segona part, el duet interpretarà El amor brujode Falla, i tancarà el concert amb una obra sorpresa. Durant els pròxims mesos, Carles & Sofia continuaran oferint concerts d’aniversari en diferents ciutats que han estat importants en la seva trajectòria com ara Berlín, Venècia, Viena i París, en cada cas amb programes diferents. Per exemple, a Viena interpretaran el Rèquiem de Mozart. L’aniversari s’allargarà durant tot un any.

 

 

Durant aquestes tres dècades, Carles & Sofia han actuat en més de trenta països de gairebé tots els continents. Un punt d’inflexió a la seva trajectòria va ser el concert que van oferir el febrer del 2011 al mític Carnegie Hall de Nova York, on van tornar l’any passat per estrenar la seva lectura de les Goyescas de Granados, que publicaran en disc abans de final d’any.

Cabruja i Lama també han creat el seu propi segell discogràfic, KNS-Classical , per publicar els seus discos i els d’altres artistes; van fundar i dirigeixen els festivals de música de Sant Pere de Rodes i de Besalú; han impulsat també el projecte de concerts solidaris Concerts4Good : Music on a Mission, sobretot a Portugal i l’Estat espanyol, i el Music Talent Lab , una consultoria que assessora músics joves en les seves carreres. El 2012, en el seu 25è aniversari, Carles & Sofia van ser reconeguts com a Artistes Steinway .

El duet té altres té discos ja previstos a mitjà termini: el primer CD del nou projecte de lieder amb Ewers, que estarà dedicat a Brahms i sortirà a la primavera; una nova lectura “més madura‘ de la Fantasia de Schubert, i el Concierto folklórico gravat amb l’Orquesta Juvenil del Sodre (Uruguai).

Lama i Cabruja continuen donant classe al Conservatori de Girona –i ell també a la Windsor Piano Academy – i, entre altres projectes de futur, volen organitzar concerts d’un caire més privat per als seus seguidors, que ara es poden registrar al seu web oficial per rebre informació detallada de les seves actuacions.

Xavier Castillón
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet