ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El quartet Amadeus inicia el festival de cambra romànica

29/10/2017 |

 

 

Prometen oferir un programa molt variat i contrapuntístic 

concert de cambra, cultura, canillo, amadeus
El quartet Amadeus Autor/a: Comú de Canillo
El quartet Amadeus serà l’encarregat, aquest vespre, d’iniciar el segon festival de cambra romànica organitzat pel comú de Canillo. El concert tindrà lloc a les 17:00 a l’església de Sant Jaume de Ransol.
 
Amadeus, de recent formació, promet oferir un programa molt variat amb peces de Borodin, Haydn, Mendelssohn i Gardel i també ens proposen una actuació per apreciar els contrapunts als què poden arribar els seus instruments de corda. 
 
El mestre del tango Gardel, donarà, sens dubte, un toc diferent a la seva interpretació. Segons expliquen elles mateixes, tocaran Por una cabeza, un tango molt popular. 
 
«Encara que nosaltres toquem una versió per quartet de corda, és una peça amb lletra escrita per Alfredo LePera, que fa referència a les carreres de cavalls i al fanatisme que s’hi viu», segons explica Amadeus al llibret del festival. 
 
De Haydn, diuen que és especial per a la seva formació perquè és el considerat pare del quartet de corda. I de Mendelssohn, que tocaran la música de caràcter més rebuscat del compositor per fer un tastet de música complexa. Mentre que de Borodin assenyalen el tractament líric de la seva obra. 
 
Les quatre membres d’Amadeus estudien al conservatori superior de  Música del Liceu i han rebut classes, entre d’altres, de Jordi Coll, membre de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. 
 
El Conseller del Comú de Canillo, en paraules recollides al llibret del Festival, explica: «La corda fregada segueix sent el cor [d’aquest segon cicle], tot i que s’ha apostat per obrir el ventall d’instruments camerístics, introduint amb força la guitarra clàssica». 
 
El segon cicle del Festival de Cambra Romànica se celebrarà tots els dissabtes, a partir d’avui i fins al 2 de desembre. Les entrades són gratuïtes però cal reserva prèvia. Després del concert d’avui s’oferirà coca i xocolata desfeta als assistents. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet