ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Tres organistes, d'Itàlia, Dinamarca i el Japó, al V Festival Internacional Orgues de Poblet

31/10/2017 |

 


Imatge de l’orgue de Poble. © Quim Roser

La 5a edició del Festival Internacional Orgues de Poblet tindrà lloc els dissabtes 4, 18 i 25 de novembre; seran tres concerts a l’església del monestir de Poblet. Des de fa cinc edicions, el Festival vol posar a prova la versatilitat de l’orgue Metzler inaugurat el 2012, instrument pensat especialment per interpretar la música que es va crear durant el període Barroc a Alemanya i França. L’orgue Metzler de Poblet, amb els seus més de 3.500 tubs, és l’únic d’aquestes característiques existent a Catalunya.

Hanne Kuhlmann

Hatsumi Miura

L’instrument, concebut com una síntesi equilibrada dels més importants elements dels orgues barrocs europeus, i que a més pot admetre sense problemes repertoris del Romanticisme i fins i tot contemporanis, acollirà un ampli repertori en el marc del V Festival Internacional Orgues de Poblet, que un any més proposa fer una mirada cap a l’invisible, tot transcendint fronteres d’espai, de temps i d’estils. Enguany el Festival tindrà tres dones organistes com a convidades, la italiana Giulia Ricci, la danesa Hanne Kuhlmann i la japonesa Hatsumi Miura.

Giulia Ricci

La jove organista Giulia Ricci (Forlì, 1994) estudià piano, orgue i clavicèmbal amb diferents especialistes a Itàlia. Ella serà l’encarregada d’inaugurar el Festival, que dirigeix artísticament Fr. Josep Antoni Peramos. El segon concert estarà protagonitzat per l’organista Hanne Kuhlmann, que es formà a Copenhaguen, París i Londres i que actua regularment a Dinamarca, Suècia, Noruega, Finlàndia, Anglaterra i França. Actualment és organista titular de la catedral de Copenhaguen i participa en la litúrgia matinal diària retransmesa per la ràdio nacional des de fa més de seixanta anys. Hanne Kuhlmann també organitza i actua a les sèries regulars de concerts el dissabte al migdia. El darrer concert d’aquesta edició l’oferirà la japonesa Hatsumi Miura, organista resident a l’Auditori Minato Mirai de Yokohama (el Japó), una gran sala simfònica de dos mil seients, amb l’orgue C. B. Fisk opus 110 instal·lat el 1998. Va estudiar a Tòquio i actualment és professora a la Universitat Ferris de Yokohama. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet