ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Torna el Festival d'Orgue de Capellades

8/11/2017 |

 

Dissabte a les 9 del vespre arrenca la segona edició del Festival d’Orgue de Capellades amb un concert a càrrec de la Coral Cantiga i el Gents Madrigaal Koor, de Flandes, amb Polifonia sacra de Flandes i Catalunya. Les entrades per aquest recital i també per al darrer es poden comprar a través de Tiquetea o bé una hora abans de començar.

Coral Cantiga

Serà el primer dels quatre concerts que organitza enguany l’Ajuntament de Capellades amb la col·laboració d’Amics de l’Orgue.

El diumenge 19 de novembre es farà a les 12:30 el Concert de Santa Cecília, “Cornucòpia, música per a gralla i orgue”, amb Joanatan Carbó a l’orgue i Jordi Mestres a la gralla.

El tercer serà el Concert de Tardor, el diumenge 3 de desembre a les 6 de la tarda. Miquel González a l’orgue i Helio García a la trompeta  interpretaran els grans compositors del Barroc.

Finalment el Concert de Nadal, “Bach segons Juan de la Rubia”, serà el diumenge 17 de desembre a les sis de la tarda, amb aquest organista com a intèrpret únic. Aquest concert de cloenda es farà coincidint amb la Marató de TV3 i s’hi destinarà la recaptació.

A més dels 4 concerts, a l’edició anterior va tenir molt bona acollida el taller que es va fer a les escoles per tal d’ensenyar com funciona l’orgue Freixas Vivó i per això enguany es repetirà la proposta.

Àngel Soteras, regidor de Cultura i Promoció, explica com “ens refermem en la nostra voluntat de fer deCapellades un referent per als amants de la música, portant-hi els millors concerts i fent d’aquests concerts i de l’orgue Freixas Vivó un reclam més pel qual pagui la pena de venir a Capellades.

El 2016 vam tocar sovint el cel i quan toques el cel, costa deixar-lo. Així doncs, tornem a buscar l’excel·lència amb els millors intèrprets (Juan de la Rubia, Coral Cantiga, Gens Madrigaalkoor, Jonatan Carbó) i continuem alhora amb la recerca de la varietat descobrint l’orgue no només sol sinó amb coral, amb trompeta o, fins i tot, amb gralla.”

 


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet