ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

En marxa la Xarxa d'escoles municipals de música i arts

16/11/2017 |

 

Més de 122 centres, 30.000 alumnes i 100 municipis de la demarcació formaran part de la nova Xarxa d’escoles municipals de música i arts, impulsada per la Diputació de Barcelona. La xarxa s’ha constituït aquest més de novembre, durant la primera Jornada d’Educació Artística i Municipi del XXVI Fòrum local d’Educació.

 

Aquesta xarxa s’inscriu en l’estratègia de consolidació d’un sistema de xarxes de centres educatius de titularitat municipal que pretén reforçar l’acció dels governs locals en el desenvolupament del Servei d’Educació de Catalunya. Aquesta estratègia de consolidació va iniciar els passos amb la creació de la xarxa d’escoles municipals de persones adultes i que vol continuar amb la creació de xarxes d’escoles bressol municipals.

Durant la constitució de la xarxa, Rafael Homet, diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, ha destacat com “el món local està molt compromès amb el desenvolupament de l’educació musical i artística des de la proximitat i és clau el foment de l’accés a aquest tipus d’educació a tota la ciutadania”.

Inici del recorregut

Amb la intenció d’incorporar tots els ajuntament de la demarcació de Barcelona que tenen escoles municipals d’educació musical i artística, els objectius d’aquesta xarxa giren al voltant del reforç del valor educatiu, cultural i social de la música i les arts, el paper que hi juguen els ajuntaments mitjançant les escoles municipals així com la necessitat de contribuir a la sostenibilitat d’aquests equipaments.

A la demarcació de Barcelona hi ha 106 escoles municipals de música que ofereixen 28.167 places i ocupen un total de 1.639 docents, 7 escoles municipals de dansa amb 1.010 places i 9 centres municipals d’arts plàstiques i disseny amb 1.082 places. En total, 122 centres a 107 municipis que apleguen 30.259 alumnes i 1.880 docents.

 


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet