ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El V Festival Internacional Orgues de Poblet tanca amb un balanç de públic excel·lent

27/11/2017 |

 

Més de 750 persones han estat als concerts d’aquesta edició. La compositora Hina Sakamoto va assisitir al darrer concert per escoltar la interpretació de la seva obra Méditation et Toccata, basada en melodies gregorianes pròpies de la Setmana Santa.

El V Festival Internacional Orgues de Poblet ha tancat edició aquest cap de setmana amb un excel·lent balanç de públic. Més de 750 persones han omplert la basílica per escoltar les interpretacions de les tres organistes convidades, que enguany s’han centrat en la música del Barroc. El Festival consolida d’aquesta manera un públic fidel i que segueix creixent, i atrau públic no només de les localitats veïnes al Monestir, sinó també de Tarragona, Barcelona i, cada any més, de Lleida. La possibilitat de visitar el recinte declarat Patrimoni de la Humanitat, i a més pernoctar-hi, és un dels punts forts de l’oferta, de manera que el Festival contribueix a generar activitat a Poblet fora de la temporada estrictament turística.


Un any més, el públic ha valorat especialment la qualitat de l’oferta, amb organistes de primer nivell i uns repertoris pensats de manera acurada per a l’orgue Metzler de la Basílica. En aquesta edició, el repertori dels segles XVI a XVIII ha estat el protagonista, amb el Barroc alemany i Johann Sebastian Bach com a eixos centrals, d’acord amb l’estètica sonora amb què l’orgue de tribuna de Poblet va ser creat. Això, però, no ha impedit que la japonesa Hatsumi Miura interpretès en el darrer concert del Festival, aquest dissabte, una obra de la seva compatriota Hina Sakamoto.

Sakamoto, present entre el públic, va agrair la interpretació i va constatar que la sonoritat de la basílica escau a la perfecció a una obra contemporània com la seva, inspirada en melodies gregorianes.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet