ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Una ‘Masia' d'artistes

17/1/2018 |

 

El Liceu entra a formar part de la Fundació del Concurs Viñas, un certamen que en la 55a edició reuneix 515 cantants de 60 països

El Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, que se celebra a Barcelona del 10 al 21 de gener, arriba a la 55 edició amb una gran novetat: la incorporació del Gran Teatre del Liceu i la Fundació Puig en la Fundació Privada Francesc Viñas. Segons el director general del teatre, Roger Guasch, aquesta formalització d’unes relacions fins ara ja existents permetrà internacionalitzar encara més el concurs i projectar-lo cap al futur.

Una de les primeres conseqüències d’aquesta nova organització és que la prova final del divendres 19 de gener i el concert final del diumenge 21 des del Gran Teatre del Liceu s’emetran en temps real “perquè les imatges arribin a les famílies dels concursants i als teatres on es fan les seleccions prèvies”, va dir Guasch. Fins a 515 cantants procedents de 60 països –165 coreans, 38 russos, 37 xinesos, 31 espanyols, 11 dels quals són catalans– participen en aquesta nova edició, que inclou entre els membres del jurat el baríton mallorquí Joan Pons i el tenor nord-americà Neil Schicoff, que ahir va destacar l’alt nivell dels concursants. “Personalment, em fixo en el color de la veu, la musicalitat, però també en la personalitat dels cantants i el que volen expressar.” “M’entusiasme veure tanta gent jove i el gran potencial que hi ha, però de vegades més que grans veus el que valores és que es canti bé”, va dir Pons. Per a Christina Scheppelmann, directora artística del Liceu, “el més important del concurs no és guanyar, sinó l’experiència de concursar”.

En total es repartiran fins a 108.000 euros en premis, 7 en forma de contracte i 14 borses d’estudi.

El planter del Liceu

Un dels projectes que tenen ara sobre la taula és crear una Masia de l’òpera que permetria als joves cantants fer la transició a la vida professional. “El Liceu els donaria la seva protecció i suport per tirar endavant la seva carrera”, va explicar Scheppelmann, que creu que en dos anys es podria engegar aquesta Opera Studio amb quatre professors, i que no tindrà la seu al Liceu per problemes d’espai. 

Valèria Gaillard
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet