ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Gil de Tejada premiat com a director d'orquestra

25/1/2018 |

 

Daniel M. Gil de Tejada, director musical de l’Escola d’Òpera i del cor dels AAOS, segueix la seva projecció internacional. Fa pocs dies va assolir el segon premi del concurs First European Conducting Competition celebrat entre el 8 i el 13 de gener a Pazardijk (Bulgària) amb l’orquestra simfònica de la ciutat al Concert Hall Georgi Atanasov. Més enllà d’un discret premi en metàl·lic, aquest reconeixement li permetrà dirigir un concert a Decebren (Hongria) la temporada 2018-19 amb la reputada Kódaly Philharmonic Orchestra i un altre concert a Lomza (Polònia) amb la Witold Lutoslawski Chamber Philharmonic.

Dels 250 candidats preseleccionats procedents de tot el món, 80 van entrar a la primera fase. Gil de Tejada va accedir a la segona fase després d’interpretar el darrer moviment de la Serenata per a cordes de Txaikovski i el segon moviment de la Serenata per a cordes del polonès Karlowicz. D’aquests van quedar 20 aspirants, dels quals només 10 van arribar a la semifinal, en la que Gil de Tejada va preparar dos moviments de la Suite txeca de Dvorak i la Dansa ritual del fuego fatuo d’ El amor brujo de Falla. A la final, disputada entre tres únics candidats, va interpretar el moviment de la Simfonia núm. 9 de Schubert.

Aquest reconeixement s’afegeix al primer premi guanyat al Concurs de Direcció d’Òpera de Constanta (Black Sea Opera Conducting Competition) a Constanta que li va facilitar el seu debut en aquesta ciutat romanesa amb La bohème de Puccini l’any següent, el 2015.

Gil de Tejada està vinculat als AAOS des de la temporada 2003-04 i durant els propers mesos de febrer i març dirigirà la producció de Don Carlos de Verdi. Fora de Sabadell, pròximament dirigirà per primera vegada l’Orquestra de València al Palau de la Música de València.

Albert Ferrer Flamarich
Diari de Sabadell

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet