ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Orquestra Filharmònica de Bogotà inicia la temporada amb Josep Caballé-Domenech.

9/2/2018 |

 

El dissabte 10 de febrer, l'Orquestra Filharmònica de Bogotà (OFB) inicia la temporada de concerts sota la batuta del director artístic Josep Caballé-Domenech.

 

El músic català compaginarà durant un temps el seu compromís a Halle i Colorado Springs amb el seu nou repte artístic: L’Orquestra Filharmònica de Bogotà.

 

El mestre Caballé, actual titular de la Staatskapelle Halle a Alemanya i la Colorado Springs Philharmonic als EUA, es converteix amb aquest nou compromís en un dels directors amb més importants del moment.

 

En el futur seguirà compaginant les programacions de les seves pròpies orquestres amb les seves aparicions com a director convidat en formacions internacionals, tant en grans sales simfòniques com en teatres d'òpera.

 

La relació amb la OFB va començar fa quatre anys, quan estava de gira per diversos països llatins amb la Halle alemanya. A l'any següent va tornar per dirigir ia l'Orquestra Filharmònica de Bogotà amb l'òpera Salomé, de Strauss i ara inicia temporada com a director titular.

 

Com a director, Caballé afronta la nova etapa amb la idea de fer una programació molt àmplia, amb un repertori de clàssics a autors més contemporanis.

 

Designat Director Artístic de l'Orquestra Filharmònica de Bogotà, director general (GMD) de l'Opera i Staatskapelle de Halle-Saale (Alemanya) ia la seva setena temporada com a director titular de l'Colorado Springs Philharmonic (EUA), Josep Caballé Domenech gaudeix combinant repertori simfònic i operístic al llarg de la seva trajectòria professional.

 

Josep Caballé Domenech ha dirigit una llarga llista d'orquestres internacionals com la Royal Philharmonic de Londres amb qui va gravar la Trilogia de Respighi per al segell Onyx Classics, la Tonhalle de Zuric, la WDR de Colònia, la Simfònica de la Ràdio Sueca, la Filharmònica Txeca , la New Japan Philharmonic, la Munich Ràdio Orchestra, la RSO de Viena, l'Orquestra Simfònica de Berna, l'Orquestra Simfònica Giuseppe Verdi de Milano, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'Orquestra Simfònica de Galícia, l'Orquestra Simfònica de Euskadi, l'Orquestra de la RTVE, l'Orquestra Simfònica de Tenerife, l'Orquestra Ciutat de Granada, l'Orquestra d'Extremadura, l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, l'Orquestra Simfònica de Mines Gerais al Brasil, la OFUNAM de Mèxic, l'Orquestra Simfònica de Sant Antoni, la Simfònica de Houston, la Fort Worth Orquestra, l'Orquestra Simfònica de Baltimore, la Netherlands Radio Chamber Philharmonic, l'Orquestra Nacional d' Montpeller, l'Orquestra Simfònica de Xile, la Bilken Philharmonic Orchestra a Ankara i l'Orquestra Nacional del Capitol de Tolosa, la Philharmonia Moments Musicaux de Taipei City, la Hangzhou Philharmonic Orchestra i la Neubrandenburger Philharmonie, entre d'altres. És freqüentment convidat a importants festivals d'estiu com el Aspen Music Festival and School, Texas Music Festival, Chautauqua Music Festival i el Wintergreen Summer Music Festival and Academy, tots als Estats Units, així com en el Londrina Festival al Brasil i el Moritzburg Festival a Alemanya.

 

Reconegut també pel seu treball en el repertori operístic, Josep Caballé Domenech va fer el seu debut al Gran Teatre del Liceu de Barcelona dirigint l'òpera de Mozart Così fan tutte. Des de llavors ha dirigit al mateix teatre Il mondo della lluna de Haydn, L'Elisir d'amore de Donizetti, María del Carmen de Granados i Lucia di Lammermoor de Donizetti. També ha dirigit al Festival de Savonlinna, el Teatre La Fenice de Venècia, Le nozze di Figaro de Mozart a la Stuttgart State Opera, la Vienna Volksoper i La Bohème de Puccini al Teatre Nacional São Carlos de Lisboa. Entre les produccions operístiques recents en què ha treballat destacant la Luisa Fernanda de Moreno Torroba al Theater an der Wien amb Plácido Domingo, la nova producció de Tosca de Puccini a la Volksoper de Viena, l'estrena mundial de l'òpera El cap de Bautista al gran Teatre del Liceu i el ballet Negre Goya dins el 60 Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, les dues del compositor Enric Palomar, una nova producció de Carmen de Bizet a la Semperoper de Dresden i diverses funcions de Le nozze di Figaro, la Komische Oper de Berlín, ABAO de Bilbao, una nova producció de la straniera al Aalto-Theater d'Essen, el Teatre Royal du Versailles a Paris, la Staatsoper de Berlin, entre d'altres.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet