ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Un nou festival per al turisme cultural

11/2/2018 |

 

El Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L’Auditori s’han unit per crear el festival de música clàssica Barcelona Obertura Spring Festival, que se celebrarà del 4 al 17 de març del 2019, amb la intenció d’ampliar l’oferta de Barcelona com a destí internacional de turisme cultural. Ibercamera i l’Ajuntament –que hi destinarà 300.000 euros– col·laboren en aquest festival, que tindrà grans noms de la música clàssica com ara Valery Gergiev, Kent Nagano, Diana Damrau, Daniil Trifonov i Matthias Goerne. A més, es programaran una quarantena de concerts i activitats gratuïtes en espais com ara la Casa Batlló, la Fabra i Coats, el MACBA, el MNAC o el Museu Picasso.

Barcelona Obertura Spring Festival, tal com van anunciar, dilluns en la presentació del festival, els seus impulsors, vol atreure “els melòmans que viatgen durant tot l’any per escoltar interpretacions de màxim nivell”. “Es tracta de persones d’alt nivell adquisitiu d’entre 45 i 75 anys, la majoria de països com ara Alemanya, Suïssa, Àustria, Anglaterra, l’Estat francès, la Xina, el Japó, Corea i els Estats Units, que busquen una ciutat que ofereixi també altres serveis culturals i gastronòmics”, van assenyalar. L’objectiu és també “aconseguir que es parli de Barcelona per la qualitat de la seva oferta cultural, en lloc de pels seus problemes polítics o pels atemptats terroristes”, va indicar Mateu Hernández, director executiu de la plataforma Barcelona Global, una de les impulsores d’aquesta iniciativa.

El festival inclou 15 concerts de pagament, entre què noves produccions com ara la versió de la Novena de Beethoven a càrrec de l’OBC i l’Agrupació Teatral Señor Serrano, i les Vespres de Sant Jordi de Joan Pau Pujol, interpretades per Jordi Savall i la Jove Capella Reial de Catalunya. El repertori del festival es completa amb al·licients com ara La consagració de la primavera” de Stravinsky, la Tercera i Cinquena simfonies de Mahler, el Rèquiem de Victòria, els tres grans cicles de lied de Schubert (La bella molinera”, Winterreise i Schwanengesang), Rodelinda de Händel, els concerts per a piano i orquestra de Rakhmaninov i la cantata Alexander Nevsky de Prokófiev.

El festival té un pressupost de prop d’1.500.000 euros i la intenció dels organitzadors és que tingui continuïtat i se celebri anualment.


El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet