ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Presentació del CD Horn Dimension de Paco Rodríguez

12/2/2018 |

 

La seu de la SGAE a Catalunya (passeig de Colom, 6, de Barcelona) acull el 15 de febrer, a les 19.00 hores, la presentació del CD Horn Dimension de Paco Rodríguez, el pianista Daniel García i amics.

En el disc hi han participat grans compositors Juan Carlos Lax, Ginés Martínez Vera, Santiago Báez i altres artistes com Luís Rodríguez, Dani Ruiz, Miguel Ángel Bosch i Vicente Berbegal.

Entre els seus temes, Horn Dimension inclou el bonus track «Huapango for friends» que va ser gravat a Barcelona i Mèxic i interpretat al costat de Juanjo Pastor, trompa solista de l'Orquestra Simfònica de Yucatán i produït per Cris Alcocer.

Paco Rodríguez ha portat Horn Dimension a sales com la KHS Hall a Taiwan, el Teatro Peón Contreras a Mèxic, el Teatro Opera America a Nova York, el SliderAsia Festival Hall a Hong Kong, etc. Paco Rodríguez selecciona el seu repertori sempre pensant en el públic, ple de música i colors de molts països, des del Romanticisme al Tango i des de la música del nostre país al Jazz.

Paco Rodríguez neix a Yecla (Múrcia). Cursa els seus estudis musicals amb D. Miguel Torres al Conservatori Superior de Múrcia. Becat pel Ministeri de Cultura es trasllada a França, on perfecciona els seus estudis de trompa amb el professor Daniel Bourgue i de música de cambra amb J.C. Montac al Conservatori Nacional de Versailles. Així mateix, realitza cursos de perfeccionament amb Philip Farkas, Vicente Zarzo, Güelfo Nalli, David W. Johnson, Martin Hackleman i Adam Friedrich.

 

Ha estat Primer Trompa de la JONDE (Jove Orquestra Nacional D'Espanya) i de l'Orquestra de Cambra de la Comunitat de Madrid. També ha col·laborat amb l'Orq. Simfònica de Madrid, Orq. Ciutat de Barcelona, ​​Orq. de Cadaqués, Philharmonisches Statsorchester d'Hamburg o l'Orq. Camerata de Oldenburg, Alemanya entre d’altres.

 

“La forma veritable de tocar, amb passió, ofereix una dimensió profunda de la música clàssica. Un dels trompistes del nostre Temps”.- Yomi Magazine, New York

 

És membre fundador del Grup "Barcelona Petit Ensemble", amb el qual ha desenvolupat una extensa divulgació del repertori per a trompa i instruments de corda. Com a component del Grup Cornicinum, ha realitzat diverses gires i enregistraments per Espanya i Europa, a més d'enregistraments per a RNE, Catalunya Ràdio TV3, TVE i la televisió estatal eslovaca. Discografia Sachmo, Opus i Art.

 

Obté Premi Fi de Carrera al Conservatori Superior de Múrcia, primer premi del Conservatori Nacional de Versailles per unanimitat, Premi d'Honor del mateix conservatori -amb la presidència de Lucien Thèvet- i Medalla de Bronze per unanimitat en el Concurs Internacional de Toulon (França ).

 

Paco Rodriguez ha realitzats nombroses estrenes i primeres gravacions com l'estrena mundial de la Sonata per a trompa i piano d'Albert Guinovart, dins el 36è Congrés Internacional de Trompistes de la IHS (International Horn Society). L’estrena el concert per a trompa i orquestra del mateix compositor, i recentment ha estrenat el trio "Mirall Trencat", també de Guinovart, escrit per a violí, trompa i piano. Ha estrenat l'obra "Pecats Capitals" de Raul Pérez, l'obra "Espurnes" de X.Boliart i també el primer enregistrament de la "Fantasia per a trompa i orquestra de cordes" de Salvador Brotons. Com a solista ha actuat amb l'Orquestra de Cambra de la Comunitat de Madrid, l'Orquestra de Cambra del Gran Teatre del Liceu, l'Orquestra Camera Musicae i l'Orquestra de l'Acadèmia del Liceu entre d’altres.

 

“Interpretació que respecta la forma clàssica, incloent grans matisos de Jazz i música llatina”. - Diari El País

 

A nivell internacional realitza una intensa activitat artística, realitzant masterclass i concerts en diversos països com Mèxic, Estats Units, Itàlia, Japó, França, Alemanya, Taiwan i Espanya.

 

Mereixen ser destacades les seves actuacions en el Teatre Opera America (NewYork), KHS Hall (Taiwan), Teatre Peó Contreras (Mèrida, Mèxic), Osaka Music College, University of Miami and Universitat de Wisconsin Oshkosh.

 

En l'actualitat és Professor dels conservatoris superiors de Liceu (Barcelona) i Aragó, i del Conservatori de Terrassa.

 

És International Durk Horns Artist.

 

"From classical to contemporary world, the instrument is still growing-up with Paco Rodríguez. His Virtuosity and high technique, Creates a warm and rich sound ". Hiroshi Kono, MarCreation Inc. NYC


Gramophone Records

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet