ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

7è Cicle de Música Catalana Joan Manén: set anys recuperant música catalana

15/2/2018 |

 


El Cicle de Música Catalana Joan Manén enceta la setena edició destacant per l’originalitat de les propostes programades i pel continuat i encomiable suport a la música catalana amb un accent posat en la recuperació d’obres i compositors oblidats. Els concerts tindran lloc principalment a la Sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès i a l’Auditori del Casal del Metge, entre el 20 de febrer i el 17 de juny de 2018.

El Merel Quartet, amb Daniel Blanch al piano, inicia el cicle el 20 de febrer al Casal del Metge

El cicle començarà el 20 de febrer amb un concert del Merel Quartet, reconegut internacionalment. Format i establert a Suïssa, el Quartet toca habitualment a sales com el Wigmore Hall de Londres, Tonhalle de Zuric, Menuhin Festival Gstaad, Festival de Lucerna o Festival de Salzburg, i ha col·laborat amb artistes com Ruth Ziesak, Juliane Banse, Jörg Widmann, Natalia Gutman o Alfred Brendel. El Merel Quartet tocarà la Romança de Granados i el Quartet núm. 8, en Mi menor, op. 59 núm. 2. de Ludwig van Beethoven, a més del Quintet per a piano “Lui et elle” de Joan Manén, junt amb el pianista Daniel Blanch.

Miguel Vallés i Elisabeth Vera

El 9 de març hi haurà un concert de saxo i piano amb el duo format per Miguel Vallés i Elisabeth Vera amb un variat repertori original per a aquesta formació, que inclou obres com Soliloqui de Joan Altisent, Tres danses d’Adolf Ventas, la Sonata per a saxòfon i piano de Lluís Benejam, Guajiras de Francesc Casanovas, la Sonata per a saxòfon i piano, op. 99 de Salvador Brotons, la Sonata Marina de Jesús Rodríguez Picó i Homenaje a García Lorca de Joan Albert Amargós.

Miquel Villalba i Anna Alàs

Al mes de març, concretament el dia 25, destaca l’actuació de la mezzosoprano Anna Alàs i el pianista Miquel Villalba, que interpretaran cançons en català de Manuel Blancafort, el recentment recuperat Francesc Civil i el famós Combat del somni de Frederic Mompou.

Alba Ventura i Markus Placci

El 15 de maig, la pianista Alba Ventura i el violinista Markus Placci seran els protagonistes d’un monogràfic homenatge al compositor català Jordi Cervelló, que inclourà l’estrena de les obres Premonició… per a piano i Profili umani per a violí sol, al costat de la interpretació d’altres obres del seu catàleg, com la Sonatina per a violí sol, Quatre capricis per a piano, Ocells a l’alba per a piano o els Tre pensieri per a violí i piano.

Albert Cano Smith

En la recta final del cicle, el 3 de juny, hi haurà un recital de piano a càrrec del pianista Albert Cano Smith, que interpretarà un programa format exclusivament per Preludis d’autors com J. S. Bach, Antoni Soler, Claude Debussy, Frederic Mompou, Josep Cercós, Joan Pich Santasusana, Lleonard Balada, Josep Martí Cristià, Xavier Gols, Joan Massià, Josep Lluís Guzmán, Enric Granados, Isaac Albéniz i Frédéric Chopin.

Marta Valero i Albert Guinovart

Com a cloenda de la setena edició del Cicle de Música Catalana Joan Manén, el dia 17 de juny actuarà el pianista Albert Guinovart i la mezzosoprano Marta Valero, amb una primera part amb cançons d’homes compositors catalans –Ezequiel Martín, Joan Manén, Enric Granados, Guillem Brugarolas, Baltasar Samper, Joaquim Serra, Manuel Oltra– i una segona part amb cançons de dones compositores catalanes: Lluïsa Casagemas, Narcisa Freixas, Carme Karr, Ònia Farga, Mariona Vila i Mercè Torrens.

Les entrades als concerts tenen un preu de 15 euros, amb un preu reduït de 10 euros per als socis d’Òmnium Cultural, Joventuts Musicals de Barcelona i de l’ACIMC. Els socis de l’Associació Joan Manén tenen entrada gratuïta a tots els concerts. Fer-se soci de l’Associació Joan Manén té una quota anual de 30 euros. Més informació sobre el cicle de música catalana, l’associació i les condicions per als socis a www.joanmanen.cat.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet