ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Torna Malikian amb un toc més íntim de la seva ‘Història del violí'

9/3/2018 |

 

Les entrades es posaran a la venda dilluns i es preveu que s’esgotin en poques hores

Ara Malikian (Beirut, Líban, 1968) tornarà al Principat menys de 12 mesos després de la seva última actuació a l’Auditori Nacional però la cita serà aquesta vegada al Prat del Roure, i donarà el tret de sortida a la 34a edició dels Colors de Música d’Escaldes-Engordany el proper diumenge 25 de març a les 19 hores. Tot i que l’actuació de Malikian tornarà a emmarcar-se en la seva gira La increïble història del violí, la mateixa amb què va arribar a l’Auditori l’any passat, el conseller de Cultura del comú escaldenc, Salomó Benchluch va assegurar que «tindrà un gir més personal, no serà el mateix espectacle que vam veure a l’Auditori tot i que no faltaran les seves peces més mediàtiques». Les entrades es posaran a la venda el dilluns a la pàgina web i a l’oficina de tràmits del comú. Costaran entre 20 i 25 euros i Benchluch va indicar que tenen «molta confiança que es venguin tan ràpidament com la seva darrera actuació al país, que no van durar ni 48 hores a la venda». La sala d’actes del Prat del Roure on tindrà lloc el concert té una capacitat per a 700 persones assegudes.

El músic estarà acompanyat de set membres de la seva orquestra, amb tocs de l’Orient Mitjà

Benchluch també va explicar que la selecció de la data i de l’horari no han estat casuals sinó que coincideixen amb la voluntat de l’artista i del comú per acostar la música a la major quantitat possible de persones diverses i creuen que un diumenge a la tarda «convidarà a l’assistència d’un públic més familiar, amb canalla. Comencem les vacances de pasqua i plantegem el concert com una de les primeres activitats d’aquesta i a una hora que qui vulgui esquiar li donarà temps, no caldrà sacrificar-se», va fer broma el conseller

Malikian estarà acompanyat a dalt de l’escenari per set membres de la seva orquestra (viola, violoncel, violí, contrabaix, tables índies i guitarra). Entre tots, perfilaran aquest concert més íntim de Malikian, amb tocs de música de l’Orient Mitjà, d’Armènia i flamencs, fidel a la recerca als orígens del músic que va néixer al Líban, però és d’ascendència a Armènia i ara ja fa més de 17 anys que viu a Madrid.

Els Colors de Música d’aquest any formaran part dels actes de celebració del 40 aniversari de la parròquia que, segons va avançar Benchluch, es donarà a conèixer ben aviat.

Mireia Aguilar
El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet