ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Els pianos surten al carrer pel Canals

10/3/2018 |

 

La 64a edició del Concurs Internacional de Piano Maria Canals aplegarà de l’11 al 22 de març 93 pianistes de 34 nacionalitats, seleccionats d’entre 200 inscrits, una xifra rècord. “Aquest augment l’atribuïm a la bona salut del concurs i a l’incrementat del primer premi, el premi Fundació Jesús Serra, que serà de 25.000 euros”, comentava ahir Jordi Vivancos, organitzador de l’esdeveniment. Corea, el Japó i Rússia tornen a ser els països amb més participants, i de l’Estat espanyol n’hi ha cinc, un dels quals és català.

Com ja és habitual, el piano tindrà una presència destacada a la ciutat i s’instal·laran deu pianos al passeig de Gràcia perquè la gent els pugui tocar. Les persones que toquin els deu pianos guanyaran dues invitacions per assistir a les proves del concurs al Palau de la Música. “Ho hem fet per vincular l’acció de carrer amb el concurs, i motivar la gent a venir a escoltar les proves”.


Una altra novetat és la celebració, els dies 19 i 20 de març, al Petit Palau, de la primera conferència internacional de concursos de piano, amb la presència de 160 participants de 100 concursos: “Tractarem de temes com ara les votacions, la transparència i com s’han de promocionar els joves intèrprets.” 


El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet